Psiha i seks Moje emocije 18. ožujka 2017.

Muči li i tebe strah od starenja? Evo zašto ne bi trebao

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Strah od starenja je jedan od najčešćih strahova koji postoje, posebice među ženama i može se manifestirati na razne načine. Možda se pitaš hoće li tvoj mlađi kolega dobiti tvoje radno mjesto ili se brineš da će tvoj muž pronaći mladu ljubavnicu. Evo kako promijeniti način razmišljanja i prihvatiti starenje kao prirodan proces.

Umjesto da promatraš svoje godine kao nedostatak, počni gledati na njih kao na prednost. Samopouzdanje i zrelost, kao i iskustvo koje može doći samo s godinama, tvoja su ulaznica za put napretka. Dok god to pokazuješ samoj sebi i drugima i mijenjaš se zajedno sa svojim radnim mjestom, nemaš razloga za brigu, piše Health.com.

 | Author: Zdrava Krava Foto: Zdrava Krava

Navike koje bi trebala usvojiti u menopauzi

Starenje i ljepota

U današnjem društvu, koje je toliko opsjednuto mladošću i ljepotom, nije rijetkost da žena stvori negativan stav prema starenju, kao da godine kradu ljepotu čovjeka.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Kako djeluju sastojci u kremama protiv bora?

Ljepota se ne gubi, ona samo mijenja svoj oblik, isto kao što se i tvoja osobnost mijenja s godinama i iskustvima. Na kraju krajeva, svi iskreni i vrijedni odnosi koje njeguješ s bližnjima ne temelje se na tvom izgledu, nego na karakternoj kompatibilnosti i ljubavi. Zato, nemoj misliti da će godine išta promijeniti u srcima onih kojima je zbilja stalo.

Strah od bolesti i smrti

Starenje može biti okidač raznih tjeskoba, poput straha od bolesti ili smrti. To je potpuno normalno. Možda te muči ideja gubitka lucidnosti ili slabljenja pamćenja.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Dobro se pogledaj i otkrij kako ćeš stariti

Istina, određene mentalne i fizičke promjene su dio procesa starenja i trebaš ih prihvatiti kao takve. Ipak, nema smisla po cijele dane razbijati glavu nečim što će svakako doći. Radije se posveti brizi za svoje mentalno i fizičko zdravlje kako bi što bolje i kvalitetnije provela godine koje su pred tobom.

Na kraju, ne zaboravi da starost nosi i određene beneficije, poput šireg kruga voljenih osoba, mudrosti, bogatog iskustva i, jednom kad prestaneš raditi, više slobodnog vremena.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.