Psiha i seks Seks i veze 13. rujna 2017.

On bi ujutro, ona popodne: Što učiniti kada partneri ne žele seks u isto vrijeme

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Stalno razmišljaš o seksu, često gledaš porno filmove i poželiš mnoge muškarce koje vidiš. Nisi sigurna da je to normalno? Najvjerojatnije jest. Velike su šanse da se samo radi o izraženoj seksualnoj želji, što je normalno.

Međutim, ako seksualne misli narušavaju svakodnevne aktivnosti, uzrokuju stres i uznemirenost, ili te navode na riskantno ponašanje, onda se možda radi o ovisnosti  (o seksu) i potrebno ti je psihološko savjetovanje.

Možda te zanima... Treba ti emocionalna povezanost prije seksa? Možda si demiseksualac Psiha i seks

Ako si u braku, možda imaš baš suprotan problem. Ne želiš seks kada ga želi tvoj suprug, a on ne želi kada bi ti htjela. To je vrlo česta pojava, naročito kod parova koji su dugo u vezi. Jedno od rješenja je planiranje  seksa. Drugo je kompromis: kada jedna strana nije raspoložena, neka se ipak upusti u igru. Najčešće se ipak probudi raspoloženje.

Možda te zanima... Jutarnja erekcija - koliko traje, čemu služi i što znači kada izostane? Psiha i seks

Seks je mnogo više od samog odnosa. Posvetite se više razmjenjivanju nježnosti i poljubaca. Čak i ako nakon toga ne uslijedi seks, osjetit ćeš veću bliskost s partnerom, što također može probuditi seksualnu želju. A što ako tvoj partner ne može uopće postići erekciju? Pogotovo ako se radi o mladom muškarcu?

Možda te zanima... Ovisnica o seksu otkriva što joj je konačno pomoglo da se izliječi Psiha i seks

Ovaj poremećaj vrlo se rijetko javlja kod muškaraca mlađih od četrdeset godina. Ali i mlađi muškarci mogu povremeno doživjeti disfunkciju - na primjer, nakon konzumiranja većih količina alkohola, zbog terapije medikamentima ili zbog određenih bolesti. Također, trebate znati pati li tvoj partner od depresije, jer anksioznost umanjuje dotok krvi u penis. Za sada, fokusiraj se više na nježnosti, masažu, čak i oralni seks. Ako ni to ne riješi problem, tvoj se partner svakako treba obratiti liječniku.

Možda te zanima... 13 koraka uz koje ćeš smanjiti anksioznost i osjećati se bolje Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.