Psiha i seks Seks i veze 18. siječnja 2020.

Ovih 5 stvari nikako ne bi smjela raditi za vrijeme seksa

Foto: shutterstock Neke senzacije i pojave nakon seksa mogu izazvati zabrinutost
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Seksualni odnos može postati rizičan ako se ne obrati pozornost na mogućnost zaraze, ozljede i infekcije. Stoga stručnjaci za spolno zdravlje navode nekoliko stvari koje svakako ne bi smjeli kada je riječ o seksu.

Možda te zanima... Neobični seksualni običaji diljem svijeta Psiha i seks

Riskirati kada je riječ o zaštiti od spolnih bolesti

Možda misliš kako je dovoljno pitati partnera je li se testirao na određene spolno prenosive bolesti i kako sama možeš procijeniti prema njegovom ponašanju postoji li rizik od zaraze. 'Ako prakticiraš seks bez kondoma, stavljaš samu sebe u opasnost', navodi dr. Lea Millheiser, klinička docentica na Stanford University School of Medicine. Ako imaš na umu da je klamidiju i gonoreju vrlo teško liječiti i da u velikom broju slučaju ima puno teže posljedice za žensku populaciju, postat ćeš svjesna kako je vrlo važno koristiti kondom pri spolnom odnosu.

Saznaj zašto mlade žene ne koriste kondome

Kombinirati uljne lubrikante s kondomima od lateksa

Korištenje neodgovarajućih lubrikanata može biti vrlo opasno. Iako lubrikanti za podmazivanje pružaju bolji osjećaj tijekom seksa jer sprečavaju suhoću ili trenje, potrebno je pripaziti koju vrstu lubrikanta i kondoma koristiš. 'Ako koristiš kondom od lateksa, nikako ga nemoj premazivati lubrikantima bazi ulja pa čak ni prirodnim uljima poput maslinovog ili kokosovog ulja jer oni razgrađuju lateks i kondom postaje neučinkovit', navodi dr. Millheiser. Stoga se preporučuje koristiti lubrikante na bazi silikona i vode. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Stavljati hranu u vaginu

Ako zbog povećanja užitka ponekad posežeš za voćem ili povrćem, radiji razmisli o nabavci vibratora ili drugih seksualnih igračaka jer čak i organski uzgojene jagode sadrže bakterije nepoželjne za tvoju vaginu. Hrana ide u usta i nije primjerena za nijedan drugi tjelesni otvor, a seksualna pomagala su dizajnirana upravo za tu namjenu.

Možda te zanima... Seksaju li se svi drugi više od tebe? Psiha i seks

Požurivati svog partnera da svrši

Fokusiranje na što prije dostizanje vrhunca može biti štetno za vaše seksualno zdravlje jer stvara napetost, naglašava Stephen Snyder, doktor medicine i seks terapeut u New Yorku. 'Ponekad se vrhunac jednostavno neće dogoditi, što je u redu', dodaje dr. Snyder. Ako se tvoj partner ne može završiti, Snyder kaže da je u takvoj situaciji najbolja međusobna stimulacija i uživanje u dodirima.

5 zdravstvenih razloga zbog kojih je samozadovoljavanje poželjno

Odgađati odlazak na WC

Ako si se upustila u vrući trenutak, a strast je na samom vrhuncu, no osjećaš potrebu za odlazak na zahod i uriniranje, nemoj trpjeti. Mjehur je smješten vrlo blizu vagine i svaki pritisak na isti itekako ćeš osjetiti, zbog čega nećeš moći uživati u seksu. Isto tako, ako tijekom seksa osjećaš da ti je mjehur pun, mokraćni kanal i mjehur su opterećeni i puni tekućine zbog čega je opasnost od upale mjehura uzrokovane seksom puno veća.

Možda te zanima... Treba ti emocionalna povezanost prije seksa? Možda si demiseksualac Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.