Psiha i seks Moje emocije 21. siječnja 2018.

Pročitaj ovo ako osjećaš da cijeli svijet radi protiv tebe

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Možda upravo sada prolaziš jako teško vrijeme u životu. Možda si izgubila voljenu osobu ili posao ili nekoga koga si jako cijenila.

Možda ti je školovanje ili samo život općenito postao pretežak. Možda su tvoji roditelji prema tebi prestrogi, ili su prestrogi jedno prema drugom. Možda si učinila nešto za čime sada žališ ili si nekoga povrijedila tko ti je drag. Možda je ta osoba koja je obećala da će biti uz tebe zauvijek, odlučila da to zauvijek i nije tako dugo za nju. Ili možda samo osjećaš kao da se cijeli svijet urotio protiv tebe.

Ali, sasvim je u redu osjećati se tako

U redu je osjećati se tužno ili ljutito ili kao da ne znaš što radiš. U redu je osjećati se beznadno ili očajno, kao da ništa ne možeš učiniti. U redu je ako nisi nekoga preboljela. Jer bolje je iskazati osjećaje nego ih skrivati. Znaj da si u svakom trenutku radila ono što smatraš da je najbolje za tebe. Plakat ćeš i razmišljati o tome, žalit ćeš. Sjedit ćeš sama u svojoj sobi i pitati se što si mogla učiniti drugačije. Ali krivnja ti neće puno pomoći.

Ali opet, nemoj dopustiti da te bol kontrolira. Nemoj dopustiti da te to plaši. Nemoj dopustiti da misliš da nisi dovoljno dobra ili da su tvoji trenutni osjećaji tvoja krivica. Nemoj misliti da si sama. Nemoj gurati od sebe svoje prijatelje ili svoju obitelj. Prihvati pomoć. Nemoj mrziti svijet.

 | Author: Zdrava Krava Foto: Zdrava Krava

Jer stvari će se poboljšati. Znam da si to čula već 100 puta, ali to je tako. Jednog ćeš se jutra probuditi i shvatit ćeš kako te one misli od jučer nisu zaokupile čim si otvorila oči. Shvatit ćeš kako se sve događa s nekim razlogom, ali na kraju uvijek ispadne dobro. Shvatit ćeš da iako je teško bilo prihvatiti da te netko napustio ima razloga za to, jer njemu nije ni mjesto pokraj tebe.

Možda te zanima... Sve se događa s razlogom: Bolest, ozljeda, ljubav, izgubljeni trenuci prave svrhe! Ljepota i relax

To je ono što znači bit će bolje, jer ćeš tada poboljšati sebe

Probudi se kad god poželiš, pojedi fini doručak, obuci ono u čemu se osjećaš dobro, napravi drugačiju frizuru, stavi crveni ruž, nasmij se sebi u ogledalu. Učini nešto drugačije. Razgovaraj s novim ljudima. Nađi vremena za prijatelje, za obitelj. Oni te svi vole. Oprosti toj osobi za sve što ti je učinila. Slušaj svoju glazbu i izađi van. Prošetaj. Vidjet ćeš da je ovaj svijet daleko prevelik i lijep da bi svoje dragocjeno vrijeme trošila na ljutnju i tugu. Ali, nema žurbe. Jedan mali pomak će ti pomoći da se osjećaš bolje.

Shvati da za sve postoji vrijeme da bi otpustila

Ne mogu ti reći kada je to vrijeme, svi smo različiti. Kod nekih to vrijeme poboljšanja traje tjednima ili mjesecima ili godinama ili bi se moglo dogoditi bez da si primijetila. Iako trenutna situacija nije ono što si htjela, pokušaj pronaći mir u sebi. Jer mir postoji u svemu što držimo blizu sebe.

Mnogi ljudi kažu da će vrijeme pokazati svoje. Ali ako postoji jedna stvar koju sam naučila prošle godine, onda je to da vrijeme možda neće poboljšati situaciju, ali će tebi pomoći na bolje. A možda je to jedino što je uistinu važno.

Nesretan_Par Možda te zanima... 24 razlike između dobre i loše ljubavne veze Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.