Psiha i seks Moje emocije 09. siječnja 2021.

7 tjelesnih promjena koje ukazuju na izuzetnu tugu tvoje duše

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zbog tuge duša pati, a tijelo prestaje biti aktivno. Zbog nje možeš klonuti duhom, može ti pasti energija i natjerati te da se izoliraš od drugih ljudi. Intenzivna tuga kroz duže vrijeme može imati utjecaja i na tvoje fizičko stanje, a ovako ga pogađa prema The Daily Netu

Razdražljivost

Tuga znači da emocionalno nisi spremna upustiti se u kompleksne teme niti trivijalne humoristične situacije. Tvoj se mozak programira tako da jedino može komentirati samo trenutne situacije. 

To znači da će te sve što izlazi iz tog polja iritirati jer se tvoj um bori s tugom i razgovor o neki drugim stvarima samo će mu biti teret koji mora nositi.

Umor

Jesi li se ikada osjećala umornom kroz duže vrijeme, ali nisi mogla objasniti razlog tomu? Možda si primijetila da bez obzira koliko spavaš i jedeš jednostavno nemaš energije kao prije?

Moglo bi biti da iza toga stoji tuga koja te lagano počne usporavati dok to odjednom ne postane tvoje trajno stanje. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Polagano pričanje

Usporiš li brzinu svoga govora i nije te briga koliko će trajati nešto što izgovaraš može biti uzrokovano tugom jer ćeš u ovom stanju biti bez imalo motivacije za diskusiju i nećeš htjeti prisustvovati ni u kojem razgovoru. 

Zbog činjenice da nisi zainteresirana ni za što kada tuguješ, teško je da će ti se dati pričati s drugima i razgovor neće predstavljati nešto u što bi htjela uložiti puno trud..Pušači završavaju svoju priču ranije nego što bi trebali. Neka ovo bude prvi dan tvog sretnijeg života. Možeš ti to!

Bolovi u leđima

Tvoja kralježnica podržava cijelo tijelo tokom dana i noći. Od svih dijelova tijela, stres najviše djeluje na nju. Bol obično kreće od donjeg dijela i nastavlja se širiti leđima. Bez obzira koliko se pokušavaš opustiti, i dalje ćeš osjetiti ovaj efekt jer bol koju osjećaš nije fizička, već psihička, ali će se manifestirati na taj način

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Problemi sa spavanjem

San je jedan od najvažnijih faktora u borbi s tugom. Duboki san kroz određeni period pomaže ti nositi se sa stresom i umiruje fizičke napore emocionalnog izgaranja

Veliko tugovanje spriječit će te da spavaš duže periode, a kad uspiješ zaspati, bit će ti teško probuditi se. 

Nadalje, osjećat ćeš se 'mrtvom umornom' nakon što se probudiš, ne zato što ti se tijelo nije odmorilo, nego zato što prolazi kroz veliki emocionalni metež. 

Neprestane glavobolje

Prvi simptomi tuge manifestiraju se kroz glavobolje. Napor koji ti stvaraju misli i nadmoćnost negativne energije u tvom umu vode do pritiska na kognitivne sposobnosti što uzrokuje jake glavobolje. 

Osjećaj boli često kreće od potiljka i može se proširiti na cijelu glavu. To može dovesti i do opadanja kose. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Promjena u načinu hoda

Ako si primijetila da ti se hod promijeni svaki put kada se izgubiš u negativnim mislima, npr. počneš vući noge ili ti se uspori tempo, to može biti zato što ne želiš nikuda ići i hodaš samo zato što moraš

Možda te zanima... "Tajni jezik vašeg tijela": Psihosomatski uzroci boli u koljenu Psiha i seks Možda te zanima... Nesanica i depresija znak su blokirane krunske čakre Kolumne

Znanstveno dokazano: Zašto slomljeno srce toliko boli?

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      varece

      My companion is making $77 hourly at the PC . He has been laid off from work 5 months prior, yet a month ago he rounded up $10258 by simply telecommuting with program he discovered on the web. This is the thing that he does... Give it a shot yourself...Visit Now... ......https://bit.ly/39JrDqt

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.