Psiha i seks Moje emocije 23. prosinca 2016.

U panici si? Ovih šest načina će ti pomoći da se smiriš

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako da se smiriš kada stvari krenu u lošem smjeru ili u suprotnom od onog što si planirala i nastupi panika? Pročitaj ovih šest savjeta koji će ti pomoći da se smiriš i lakše prevladaš svaki problem.

Duboko diši

Udahni duboko i polako izbroji do četiri, napravi pauzu, a potom isto tako lagano izdahni. Duboko disanje ima opuštajuće djelovanje na tvoje tijelo.

Zaokupi se drugim stvarima

Kada nastupi panika, tvoje oči i uši se “zaključaju” i ne dopuštaju da te bilo što drugo ometa. Otvori oči i uši, kao i svoj mozak. Čitaj nešto ili pusti ugodnu glazbu. Još bolje: ako možeš, razgovaraj s nekim.

Ovo pali: 7 načina kako otjerati negativne misli

Aktiviraj hormon sreće

Znanstvenici su pokazali da, kada je kožni receptor za pritisak aktiviran, tijelo proizvodi više hormona sreće. Ako si sama, trljanje ruku može pomoći.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Pomiči svoje mišiće

Blagim stiskanjem mišića pokazuješ tko ima kontrolu nad tijelom – ti. Počni s prstima, stražnjicom, trbušnim mišićima, blago ih stišći i otpuštaj, ovo će pomoći da se stabilizira krvni tlak.

Pobijedi anksioznost

Dok tvoj um stvara negativne misli i sama postaješ loše raspoložena, pokušaj sebi postaviti neka logična pitanja. Zapitaj se kolika je uopće vjerojatnost da stvari nikada ne krenu u boljem smjeru. 

Panični napadaj: Zašto nastaje i kako si pomoći?

Prihvati svoj strah

Budi racionalna i prihvati svoje strahove. Ponavljaj: “Iako nisam u opasnosti, u redu je da se ovako osjećam. Suočit ću se s anksioznošću i natjerat ću je da ode, kao što uvijek i učinim”.

Druženje s negativnim osobama uništava imunitet i raspoloženje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.