Psiha i seks Seks i veze 26. kolovoza 2016.

Ženama je seks tek na sedmom mjestu prioriteta

Zaljubljeni_Par
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Seks je ženama tek na sedmom mjestu kada je u pitanju zdravlje, pokazalo je istraživanje provedeno u Americi. Preko tisuću žena koje su sudjelovale u studiji na prvo mjesto zdravstvenih prioriteta stavile su dovoljne količine sna.

Zatim slijede niska razina stresa, opuštanje, zdrava prehrana, konzumiranje vode, vježbanje, a tek potom seks.

Otkriveno je i da je ženama bitnije da su zdrave od toga da budu u trendu i seksi. Jedino što im je bitnije od zdravlja je inteligencija.

Pročitaj zašto psiholog tvrdi da "Muškarcima nije samo do seksa"

Seks-Veza | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Zdravstvene prednosti redovitog seksualnog odnosa

S druge strane, istraživanje dr. Davida Veeksa pokazalo je da stariji muškarci i žene, koji su aktivni u ljubavnom životu, izgledaju mlađe i pet do sedam godina u odnosu na stvarne godine. On poručuje da bi ljudi svih starosnih skupina trebali biti svjesni dobrobiti zdravog ljubavnog života.

Tijekom seksualnog odnosa ispušta se endorfin, koji proizvodi prirodne kemikalije zbog kojih se osjećamo sretno. To je ujedno i fizička vježba koja poboljšava cirkulaciju koja je vrlo bitna za srce, te daje koži zdrav sjaj. Oslobađa se i hormon rasta, koji čini kožu elastičnijom.
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.