Zdravlje
288 prikaza

Do savršenog vida u 5 minuta

Laser_Dioptrija_Logo
Laserskim skidanjem dioptrije riješit ćeš problem kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma. Klinika Svjetlost je prvi centar u regiji koji posjeduje četiri lasera koji omogućavaju skidanje dioptrije od +5.00 do - 10.00. Sam zahvat traje 5 minuta po oku i potpuno je bezbolan

Lasersko skidanje dioptrije je tip refrakcijske kirurgije za ispravljanje kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma, gdje se rožnica (prednji prozirni dio oka)  remodelira excimer laserom.

Klinika Svjetlost je prvi centar u regiji koji posjeduje četiri lasera za skidanje dioptrije, a to su: ''Allegretto" EyeQ-400hz, Ziemer Femtosecond LDV laser i Schwind Amaris 750S te Technolas Perfect Vision 520F.

Navedeni laseri imaju bitno unaprijeđen software, omogućavajući skidanje dioptrije od +5.00 do - 10.00, uključujući i cilindre koji više nisu problem. Međutim, potreban je detaljan oftalmološki preoperativni pregled da bi se ustanovilo postoje li sa strane oka neke prepreke za skidanje dioptrije, razgovor i konzultacija.

Cijeli preoperativni pregled traje oko 30-45 minuta i niti jedna pretraga nije nimalo štetna za oko. Sam zahvat traje pet minuta po oku, potpuno je bezbolan, a pacijent se može vratiti svojim aktivnostima već za pet dana.

Operacija u 2 koraka

LASIK procedura se sastoji od dva koraka operacije. U prvom koraku se formira ''flap'' (poklopac na rožnici), a u drugom koraku remodelira se površina rožnice excimer laserom. Poklopac na rožnici se može formirati na dva načina:

  1. Femtosecond laserom-Z-LASIK i
  2. Mehaničkim mikrokeratomom (nožićem).

Kod Z-LASIK procedure svaki je korak automatiziran i kompjutorski vođen na dva lasera. Prvi korak Z-LASIK procedure izvodi se na Ziemer Femtosecond LDV laseru ("Leonardo Da Vinci ") omogućujući veću preciznost u veličini, obliku i debljini rožničnog poklopca, a drugi korak se izvodi na novom Schwind Amaris 750S ili "Allegretto" EyeQ-400hz.

Korekcija vida na Schwind Amaris 750S laseru značajno skraćuje vrijeme trajanja operacije, posjeduje izrazito siguran i brz 6D turbo sustav praćenja oka, osiguravajući tako iznimnu preciznost. I kod najvećih ablacijskih brzina djeluje blago po samo tkivo.

Do sada je operirano više od 20 milijuna ljudi diljem svijeta kako bi se riješili kontaktnih leća ili naočala, stoga budi i ti jedan od njih.

Više info na: www.svjetlost.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.