Zdravlje Prirodno liječenje 24. listopada 2017.

Ljekoviti lužnički čaj sestre Rafaele iscjeljuje cijelo tijelo

Foto: Guliver/Shutterstock Čaj protiv proljetnih alergija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljekoviti lužnički čaj koji će ti okrijepiti cijelo tijelo, se pravi od čak 22 ljekovite biljke koje svojim rukama skuplja sestra Rafaela. Najbolje paše blago zaslađeni prirodnim medom. Iz Uršulinskog samostana u Varaždinu donosimo ti recept za 'čaj od nevena i preslica kad mjehur peče'

Juro Marčinković više od pola stoljeća proučava ljekovito bilje, skuplja ga i pomaže mnogim ljudima da ozdrave ili da im bude bolje. Čak 1168 prirodnih recepata, provjereno djelotvornih i sačuvanih u narodnoj predaji, koji liječe ili tretiraju 136 bolesti i stanja, sabrao je i objavio u knjizi "Ljekaruša". Ovdje vam donosimo priču o sestri Rafaeli, koja zna kako biljke najbolje komuniciranju s ljudskim organizmom. Recepti dolaze iz knjižice "Ljekoviti recepti svetaca i redovnika", u izdanju 24sata.

Možda te zanima... Fra Juro Marčinković otkriva biljne recepture protiv glavobolje Zdravlje

U idiličnom perivoju pokraj Zaprešića smjestila se družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog i među njima sestra koju od milja zovu Baltazar. To je Rafaela, koja je dobila nadimak zbog svojih trava koje brižno skuplja na obližnjem travnjaku¸ kraj dvorca Lužinca i u njihovu cvjetnjaku. 

U zaraslom polju lako prepoznaje ljekovito bilje i cvjetove. Ruke joj često utrnu i bole je jer ponekad i po devet sati zna rezuckati razne mirodije. Svaki gost ovo samostana rado će prenijeti lužnički čaj s 22 ljekovite trave

Sestra Rafela otkrila je kako ga spraviti.

Lužnički čaj s 22 ljekovite trave

U istom omjeru u čaj umiješati cvjetove kamilice, koprivu, majčinu dušicu, bazgu, plućnjak, stolisnik, akaciju, kadulju, ružmarin, ružine latice, orahov list, lipu, šipak, trputac, hibiskus, maslačak i metvicu.

Čaj je mirodičan, ali blaga i prozračna okusa i divne svijetloružičaste boje. Blago zaslađen krijepi cijelo tijelo jer svaka od ovih trava na kraju nađe svoj put do oboljelog mjesta. 

Napitak uzimati poprilično vruć. Uz taj čaj, dobro je i inhalirati kuhanu preslicu

Treba 60 grama preslice staviti u litru vode. Poklopljeno kuhati pola sata. Prije inhaliranja polako trljati trbuh kamforovim uljem i tinkturom od alge ili švedske gorčice

Sestra Rafaela zna i tajnu za rješavanje bolnog mjehura. 

Neven i preslica kad mjehur peče

Priprema: Uzme se deset grama cvijeta i lišća nevena, šest grama preslice, pet grama konopljina sjemena koje se prethodno treba malo zgnječiti ili usitniti, te pet grama konopljina lišća. Sve preliti s pola litre provrelog vina, dodati tri žlice meda i poklopljeno kuhati deset minuta. 
Uzimati po jednu malu šalicu ujutro na prazan želudac i prije spavanja, a preko dana jednu žlicu.
Navečer treba inhalirati preslicu i neven - na litru vode staviti po 30 grama od svake biljke i kuhati pola sata. 
Kadulja_3 Možda te zanima... Recepti s kaduljom za upalu grla: zašto je moćnija od kemije Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.