Zdravlje Zdravlje žena 10. listopada 2016.

Ovo čudotvorno ulje ublažava simptoma PMS-a, menopauze i osteoporoze

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tijekom života žena prolazi kroz različita stanja, a jedna od najneugodnijih smetnji svakako je predmenstrualni sindrom, poznatiji kao PMS, koji obilježava reproduktivno doba. Kod polovine žena problemi predmenstrualnog sindroma značajno ometaju svakodnevni život.

PMS obično uključuje zadržavanje vode, osjetljivost grudi i loše raspoloženje, a nedostatak nekih nutrijenata u prehrani može ih dodatno pojačati. Kod velikog broja žena koje pate od težeg oblika PMS-a otkriven je manjak esencijalnih masnih kiselina u tijelu. To su tvari neophodne za normalno funkcioniranje organizma, koje on nije u stanju proizvesti.

Jedna od njih je linolna kiselina, iz koje se u organizmu mogu sintetizirati i druge biološki aktivne masne kiseline, kao što je gama-linolenska kiselina. Ulje žutog noćurka bogato je linolnom i gama-linolenskom kiselinom i dokazan je njegov povoljan utjecaj na ublažavanje simptoma predmenstrualnog sindroma, menopauze i osteoporoze. Ulje sjemena žutog noćurka tradicionalno se koristi i za ublažavanje ekcema.

PMS dijeta: Jedi u skladu s fazama ciklusa i mršavi bez gladi

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.