Zdravlje Simptomi i pomoć 30. siječnja 2018.

Pokupili parazite na pješčanoj plaži koji su im unakazili stopala

Foto: Facebook/Ante Bagarić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Romantični odmor na Karibima ovom se paru pretvorio u pravu noćnu moru. Nakon šetnji zlatnim pješčanim plažama, primijetili su ožiljke na stopalima za koje su mislili da su tek male ogrebotine. No, grdno su se prevarili.

Eddie Zytner i Kathie Stephens iz Windsora kanadske provincije Ontario svojim nedavnim angažmanom na društvenim mrežama pokušavaju upozoriti sve ljude na opasnosti koji se kriju u pješčanim plažama.

Tijekom tjedan dana odmora u IFA Villas Bavaro Resort u Punta Canai osjetili su nelagodu i svrbež na stopalima, a kasnije se stanje pogoršalo. 

Dvadesetdvogodišnjakinja i dvadesetpetogodišnjak vratili su se sa svog odmora u Dominikanskoj Republici s čudnim izraslinama i bolnim plikovima na stopalima, prenosi portal Windsor Star.

Pretpostavili su da se radi o nekom kukcu, no svakoga je dana stanje bilo sve gore i gore. 

Možda te zanima... Invazija parazita: ako imaš jači svrbež kože, odmah se javi liječniku! Zdravlje Kosa2 Možda te zanima... Svrbež i prištići na vlasištu, dermatologinje navode česte uzroke Zdravlje

Nakon što su se vratili doma i posjetili nekoliko liječnika koji im nisu znali kako pomoći, konačno ih je pregledao dermatolog koji je prepoznao bolest, samo zato što je imao sličan slučaj pacijenta koji se vratio s Tajlanda sa sličnim stanjem.

Dijagnosticirana im je kožna larva migrans, kožna bolest koja nastaje infestacijom parazita Ancylostomatidae, poznatijeg pod imenom rudarska glista. On ulazi u organizam kroz sami dodir s inficiranom površinom. 

Za terapiju su dobili lijekove koje im kanadska vlada nije htjela osigurati pod opaskom da njihovo stanje nije dovoljno drastično. Zato su se morali voziti u američki Detroit na terapiju, ali na svu sreću, stanje se svaku dan povlači, a oni upozoravaju i dižu svijest o ovoj neugodnoj bolesti ljudima diljem cijelog svijeta.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.