Zdravlje Zdravlje žena 19. travnja 2017.

Neka se čuje glas žena oboljelih od raka dojke za kvalitetniji zdravstveni sustav

Grudi_Rak_Dojke
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Udruga SVE za NJU još jednom poziva sve žene koje su preboljele ili su u fazi liječenja raka dojke da pristupe ispunjavanju upitnika prvog velikog online i terenskog istraživanju udruge, te tako daju svoj glas za poboljšanje procesa dijagnosticiranja i liječenja raka dojke

Udruga SVE za NJU provodi prvo veliko nacionalno istraživanje o iskustvima i percepciji oboljelih od raka dojke. Do sada je 400-injak žena ispunilo upitnik i tako dalo svoj glas za poboljšanje procesa dijagnosticiranja i liječenja raka dojke. S ciljem dobivanja što kvalitetnijih i referentnijih podataka, Udruga još jednom moli i poziva sve žene koje su preboljele ili su u fazi liječenja raka dojke da sudjeluju u ovom nacionalnom istraživanju ispunjavanjem anonimnog online upitnika i tako doprinesu kvalitetnijem zdravstvenom sustavu u budućnosti.

Za sudjelovanje u istraživanju potrebno je kontaktirati Udrugu na mailinfo@svezanju.hr. Upitnici se mogu ispuniti do petka, 21. travnja 2017. godine, a rezultati će biti objavljeni nakon detaljne obrade u lipnju ove godine.

Cilj ovog anonimnog istraživanja je prikupiti podatke za sveobuhvatnu analizu stanja u dijagnosticiranju i liječenju te tako dati kvalitetniji uvid u stvarno stanje i dobre prakse, kao i ukazati na potrebe za poboljšanjima unutar zdravstvenog sustava.

Što znače promjene na grudima?

SVE za NJU udruga žena oboljelih i liječenih od raka pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka. Temeljni ciljevi Udruge su pružanje informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od bilo koje vrste raka, kao i njihovim obiteljima kroz projekt Centar za psihološku pomoć te promocija prevencije bolesti i razvoj zdravog stila života, educiranje i izdavaštvo u funkciji edukacije i prevencije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.