Zdravlje Zdravlje žena 15. rujna 2017.

Teško bolesnoj Seleni Gomez najbolja prijateljica poklonila bubreg

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon što su joj otkrili lupus, poznata pjevačica i glumica Selena Gomez borila se s nuspojavama te kronične bolesti, depresijom i anksioznosti. Kako bi stala na kraj dugogodišnjoj bolesti i liječenju kemoterapijom, najbolja prijateljica, glumica Francia Raisa, poklonila joj je svoj bubreg.

Poznatoj pjevačici i glumici lupus je dijagnosticiran 2015. godine, zbog kojeg je morala otkazati brojne turneje i promijeniti životni stil. Liječenje kemoterapijom te svakodnevna borba s napadajima panike, anksioznosti i depresijom svakim su danom povećavali šansu srčanog udara, dok dvadesetpetogodišnja Gomez nije odlučila završiti ovu tešku životnu agoniju.

Obožavatelji su se zabrinuli 

"Svjesna sam toga da su moji obožavatelji primijetili kako sam se skrivala od javnosti tijekom ljeta i pitali se zašto nisam promovirala novu glazbu, kojom se izrazito ponosim. Shvatila sam da mi je potrebna transplantacija bubrega kako bi pobijedila lupus i oporavila se" - napisala je Gomez na svom Instagram profilu

Ova kronična bolest može zahvatiti bilo koji dio tijela, većinom kožu, zglobove, krvotok i bubrege. Češća je kod žena, a onima koji pate od njega imunološki sustav je drastično oslabljen te kao takav se ne može boriti vlastitim antitijelima protiv raznih bakterija i virusa koje napadaju zdravo tkivo.

Prevrtljiva bolest 

Neke od nuspojava su i umor, povišena tjelesna temperatura, gubitak težine, bol u zglobovima, osip, gubitak sluha, anemija, abnormalna nadutost te čirevi u usnoj šupljini.

Bolest je sama po sebi izuzetno nepredvidljiva, te ima česte prijelaze iz naglih napada na organizam u faze remisije i obrnuto, što zahtijeva konstantnu kontrolu i oprez. 

Iako se Gomez nije u potpunosti riješila lupusa, vrlo je zahvalna obitelji, prijateljima, doktorima, a najviše Raisai.

"Ona mi je dala najveći dar i žrtvu poklonivši mi svoj bubreg. Osjećam se nevjerojatno blagoslovljeno. Jako te volim, seko" - nastavila je Gomez.

 

I’m very aware some of my fans had noticed I was laying low for part of the summer and questioning why I wasn’t promoting my new music, which I was extremely proud of. So I found out I needed to get a kidney transplant due to my Lupus and was recovering. It was what I needed to do for my overall health. I honestly look forward to sharing with you, soon my journey through these past several months as I have always wanted to do with you. Until then I want to publicly thank my family and incredible team of doctors for everything they have done for me prior to and post-surgery. And finally, there aren’t words to describe how I can possibly thank my beautiful friend Francia Raisa. She gave me the ultimate gift and sacrifice by donating her kidney to me. I am incredibly blessed. I love you so much sis. Lupus continues to be very misunderstood but progress is being made. For more information regarding Lupus please go to the Lupus Research Alliance website: www.lupusresearch.org/ -by grace through faith

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.