Zdravlje Prirodno liječenje 13. srpnja 2016.

Ulje paprene metvice umiruje mučninu u vožnji

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako bi na godišnjem odmoru bila bezbrižna i uživala u svakom trenutku, bit će dovoljno da poneseš samo nekoliko bočica eteričnih ulja: paprenu metvicu, lavandu, čajevac, eukaliptus i geranij.

Osim toga dobro ti mogu doći i eterična ulja đumbira, citronele i pačulija. Eterična ulja paprene metvice i đumbira umiruju mučnine na putovanju. Kapni kap paprene metvice na kockicu šećera i polagano rastopi u ustima ili kapni dvije kapi eteričnog ulja đumbira na maramicu i polako udiši.
 

Kap po kap za što ugodnije putovanje

Kako bi si olakšala vrijeme koje provodiš u gužvi na cesti, kapni po kap lavande, eukaliptusa ili paprene metvice na par komadića vate i rasporedi po automobilu.
 
To neće uspavati vozača, ali će ga umiriti i pomoći mu da održi koncentraciju i oprez. Ako te putovanje čini nervoznom ponesi sa sobom maramicu na koju si kapnula kap lavande i kap geranija. Kada osjetiš potrebu, udahni nekoliko puta.
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.