Zdravlje Zdravlje žena 10. listopada 2016.

Uz ovaj test kod kuće možeš sama otkriti 'bujanje' candide

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Candida je kvaščeva gljivica, prisutna u svakom organizmu, kod muškaraca i žena. Kada se količina naših korisnih mikroorganizama smanji, candida prekomjerno poraste i uzrokuje brojne tegobe.

Kako na jednostavan, besplatan i pouzdan način možeš utvrditi imaš li povećanu razinu gljivice candide u organizmu, te kako možeš prepoznati simptome i liječiti se?

Upute za test na candidu

1. Prije nego što odeš na spavanje, napuni čašu čistom vodom i ostavi je kraj kreveta.

2. Sljedećeg jutra, odmah nakon što se probudiš, slinu iz usta pljuni u vodu.

3. Ne pokušavaj sakupiti u ustima veliku količinu sline, samo pljuni ono malo što imaš u ustima nakon buđenja.

4. Ostavi čašu 15 minuta.

5. Nađi izvor svjetlosti i pogledaj u čašu.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

6. Ako je slina ostala na površini čaše, ili se otopila, s candidom je sve u redu. Normalno je ako su u vodi prisutni mjehurići zraka.

7. Ako je voda postala mutna ili se u vodi vide trake, koje se spuštaju prema dolje, ili ako se slina skupila dolje, postoji velika mogućnost da imaš povećanu razinu candide u organizmu.

8. U ovom slučaju predlažemo da se obratiš za savjet svom liječniku ili da se pokušaš riješiti candide na prirodan način.

Kokosovo ulje - nova nada protiv candide

Niz bolesti i simptoma koji ukazju na povećanu razinu candide

Simptomi prekomjernog udjela candide u organizmu: kronične gljivične infekcije sa simptomima svrbeži, pečenja i pojačanog iscjetka, probavni simptomi kao što su sindrom iritabilnog crijeva, nadutost i plonovi, grčevi, dijareja, konstipacija i žgaravica, alergija, kihanje, začepljenost nosa, kronični iscjedak iz nosne šupljine, čest kašalj, bol u grlu, prehlada, astma, alergija na hranu, kronični umor, simptomi živčanog sustava kao što su anksioznost, depresija, iritabilnost, slabo pamćenje i slaba koncentracija, te problemi s menstrualnim ciklusom i kožni osipi.

Rastu candide pogoduje: liječenje antibioticima, oslabljen imunološki sustav, uzimanje kontracepcije ili hormonske terapije, te hrana bogata rafiniranim šećerom. 

Gljivične infekcije - zašto nastaju i kako ih liječiti?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.