Zdravlje Zdravlje žena 28. studenoga 2016.

Uz pomoć anisa riješi se nadutosti za vrijeme PMS-a

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Predmenstrualni sindrom (PMS) je periodičan poremećaj kojeg karakteriziraju fizička i emocionalna uznemirenost nekoliko dana prije menstruacije.

Uz zadržavanje tekućine, osjetljive grudi, povećanje težine, zatvor, nesanica, glavobolja i promjene raspoloženja, nadutost je također jedan od simptoma PMS-a. No, za svaki od simptoma postoji neki od način ublažavanja tegoba.  

Muškarac proizveo čokoladu protiv menstrualnih bolova

Anis smanjuje nadutost

Kada je riječ od nadutosti, čaj od anisa brzo i djelotvorno dovodi probavu u red te smanjuje osjećaj nadutosti. Uz to je i odličnog okusa i mirisa. 

Sjemenke anisa čak se u Indiji poslužuju na kraju obroka kako bi probava što bolje funkcionirala. Od njih možeš skuhati čaj: jednu žličicu anisa s prelij s jednim dcl kipuće vode, pusti da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno miješanje, zatim procijedi te posluži.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Također obratite pažnju na hranu koju jedeš u tom periodu. Izbjegavaj namirnice koje inače nadimaju, poput graha i kupusa, smanji unos slatkiša, a povećaj unos namirnica koje imaju diuretički učinak (citrusi, zelena salata, rajčica, prokulica, celer, peršin). Naravno, uvijek možeš popiti još neki čaj s tim svojstvima – od brusnice, kukuruzne svile, peršina.

Ovo čudotvorno ulje ublažava simptoma PMS-a, menopauze i osteoporoze.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.