Zdravlje 21. svibnja 2016.

Kikiriki ublažava jutarnje mučnine

Trudnice_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jutarnje mučnine u trudnoći predstavljaju problem većini trudnica. Dok jedne čekaju da nagon za povraćanje prođe sam od sebe, druge jedu kikiriki

Mučnine u trudnoći nisu rijetkost, a sve više budućih mama odlazi ginekologu i nutricionistu kako bi riješile ovaj problem. Dok jedni tvrde da je jutarnja mučnina nasljedna i da se tu ništa ne može promijeniti, drugi tvrde da lijek postoji. Mogu li jutarnje mučnine naštetiti bebi?

Limunada i voće

Sa sigurnošću možemo reći da čaša mlake vode s limunom ublažava mučninu, ali je ne rješava do kraja. Mame koje su prošle kroz ovu fazu pričaju da je njima pomoglo voće – jabuke i kruške uzimale su uvijek kad bi dobile nagon za povraćanje. Druge tvrde da je njima pomogla limunada koju su sladile medom, a ne šećerom. Duboko disanje u trudnoći, pogotovo kad trudnica osjeća mučninu, svakako je odličan savjet, tvrde svjetski ginekolozi.

Provjereno odličan recept za svaku trudnicu koja jutro počinje s mučninom je kikiriki u ljusci. Ako ste i vi jedna od njih, onda je poželjno da uvijek u kući imate ovu namirnicu. Sad već mame, hvalile su nam se kao trudnice da ih je kikiriki oslobodio velikih nelagodnosti. Kad god bi imale mučnine tijekom dana, jele su kikiriki u ljusci. Većina njih priznaje da bez kikirikija u ljusci nije izlazila iz kuće.

Više saznaj na portalu Klokanica.hr!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.