Dijeta 27. listopada 2020.

Adele mršavija 44 kg uz dijetu i hipnoterapiju: Kako hipnoza pomaže mršavljenju

Foto: Instagram/Denis Rajčić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pjevačica Adele gostovala je emisiji 'Saturday Night Live' gdje je oduševila svojim smislom za humor i vitkom figurom. Adele je smršavjela sljedeći sirtuinsku dijetu i vježbajući, a nagađa se i da je išla na hipnoterapiju. Dražen Radaković, hipnoterapeut iz Zagreba objasnio je kakvi se rezultati mogu postići primjenom te metode.

Adele se našalila s nedavnim gubitkom kilograma i poručila obožavateljima "moj album nije gotov", dok je vodila američku emisiju Saturday Night Live. "Znam da izgledam jako drugačije od kad ste me zadnji put vidjeli", rekla je 32-godišnjakinja dok je izlazila na pozornicu. "Ali zapravo, zbog svih ograničenja vezanih za Covid - 19, morala sam putovati s malo prtljage pa sam 'ponijela' samo polovinu sebe", našalila se.


Prošlo je pet godina otkako je Adele zadnji put objavila album, a tri otkako se posljednji put pojavila na američkoj televiziji, bilo je to na dodjeli Grammy 2017. Njezino pojavljivanje u emisiji Saturday Night Live potaknulo je nagađanja da je spremna izdati svoj četvrti album, no zvijezda je prošlog tjedna na Instagramu šaljivo napisala da je svoje pojavljivanje pred javnošću htjela obilježiti kao samostalan trenutak i fokus staviti svoj novi izgled.

Veliki gubitak viška kilograma pjevačica je postigla sljedeći sirtfood dijetu uz kombinaciju tjelovježbe. Nije objavila točan broj, ali pretpostavlja se da je skinula najmanje 44 kilograma. Sirtuinska dijeta svoju popularnost ponajviše duguje činjenici što potiče unos čokolade i vina. Njezini autori Aidan Goggins i Glen Matten, naime smatraju da unos hrane koja aktivira tzv. sirtuine potiče trošenje masnih naslaga, odnosno mršavljenje. Osim vina i čokolade, hrana koja se nalazi na popisu aktivatora sirtuina su i kava, zeleni čaj i jabuke, a sama je dijeta opisana u knjizi The Sirtfood Diet.

Možda te zanima... Detaljno o dijeti uz koju je pjevačica Adele smršavjela 45 kg Dijeta

Nagađa se da je Adele išla i na hipnoterapiju

"Nagađalo se i kako je hipnoterapija pomogla te da je Adele posljednjih mjeseci usko surađivala s hipnoterapeutkinjom Susan Hepburn koju su povezivali i s drugim poznatima. No, hipnoterapeutkinja je odbila komentirati s kim surađuje, dodajući tek da je mnogima pomogla ne samo izgubiti težinu nego i spriječiti povratak neželjenih kilograma. Nije riječ o prehrani. Promijenila sam način razmišljanja svojih klijenata kako bih im izgradila samouvjerenost i samopoštovanje. Izgubili su emocionalnu prazninu zbog koje su cijelo vrijeme razmišljali o hrani ustvrdila je Hepburn", piše 24sata.

 | Author: Privatna arhiva Specijalna bolnica Arithera Foto: Privatna arhiva Specijalna bolnica Arithera Univ. spec. atc. soc. Dražen Radaković, hipnoterapeut i regresoterapeut Dražen Radaković, hipnoterapeut objašnjava što je hipnoza i što se njome može postići: "Kako bi se bolje predočilo što je svijest, a što podsvijest, potrebno je zamisliti kocku leda koja pliva u vodi. Većina je kocke pod vodom (podsvijest), a samo manji dio iznad vode (svijest). Cijeli naš život, naša kompletna povijest s pozitivnim i negativnim iskustvima leži u podsvijesti. Podsvijest određuje, kakvi ćemo biti - uspješni, neuspješni, debeli, mršavi, radišni ili lijeni. Naša podsvijest ništa ne zaboravlja, ona je poput kamere koja bilježi sve događaje iz našeg života. Svi događaji su pohranjeni i mogu se upotrijebiti. Hipnoza je jedna od metoda, pomoću koje se dolazi do tih podataka. Postupak se zove regresija i u hipnoterapiji služi za pronalaženje i korekciju događaja, koji negativno utječu na nas. Zamisli podsvijest kao računalo u kojem su godinama zapisivani programi (odgoj roditelji, škola, prijatelji, znanci, partneri) koji zajedno tvore našu bit. Sve te programčiće i programe moguće je promijeniti, a hipnoza je jedna od mogućnosti za promjenu tih programa."

Struk_1 Možda te zanima... Prva navika koju svakako moraš promijeniti ako želiš smršavjeti Dijeta

Hipnoterapijom se otkrivaju potisnuti uzroci ovisnosti, pa i oni o hrani koji vode do prekomjerne težine

Radaković tumači koliki utjecaj ima hipnoterapeut na klijenta i može li ga natjerati da čini sve što on želi. "Kod postizanja hipnotičkog stanja ne radi se o nekoj moći, koju ima hipnoterapeut, već on posebnim tehnikama pomaže osobi da sama uđe u hipnotičko stanje. Bez suglasnosti osobe nemoguće je izvoditi hipnozu. Tako je strah, da netko može biti hipnotiziran protiv svoje volje, suvišan. Ni u najdubljem hipnotičkom stanju nema gubljenja svijesti i klijent cijelo vrijeme zna što se s njim dešava. I kod najdublje hipnoze kontrola je uvijek klijentova, a ne hipnoterapeutova. Radi toga svaka sugestija koja dolazi od hipnoterapeuta, a klijentu ne odgovara može biti odbačena, a hipnoza prekinuta", tumači hipnoterapeut.

Radaković govori pristupa li se u hipnoterapiji jednako svim ovisnostima: "Pušenje kao ovisnost mogla bi se opisati kao najbenignija jer najmanje ometa svakodnevni život i nije slojevito u smisli psihosomatike. Naime, sve druge ovisnosti - od droge, alkohola, kocke, hrane imaju skrivene razloge radi kojih su nastale. Tretman odvikavanja od pušenje je dosta jednostavniji od tretmana mršavljenja. Kad je netko pretio uglavnom se radi o frustracijama iz bliže ili dalje prošlosti. Jedna žena pretila je od djetinjstva, dolazi iz izrazito patrijarhalne sredine gdje samo braća imaju pravo glasa kao i pravo na nasljedstvo i ona je svojom prekomjernom težinom poručivala roditeljima da je i ona tu. Ili slučaj žene koja ima 150 kilograma, a u mladosti je bila izrazito vitka i privlačna. U hipnozi je rekla da je s 18 godina doživjela trostruko silovanje i tada se zaklela da joj više ni jedan muškarac neće prići. Odbijala ih je tako što se ekstremno udebljala i sada već 37 godina nema nikoga pored sebe." Kod hipnoterapije kao i kod 'obične' psihoterapije bitno je otkriti uzrok problema, a tek potom slijedi daljnji rad do izlječenja.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      elenaggg

      Tablete za mršavljenje - http://acaiberry900.lv Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz daleka.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.