Dijeta Dijetni savjeti 28. srpnja 2016.

Mali savjeti uz koje se nećeš s godišnjeg vratiti deblja nego što si otišla

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljeto bez sladoleda ili godišnji bez pokojeg pića s prijateljima je teško zamislivo. Dobra je vijest da se na dijeti ne moraš posve odreći ovog "zabranjenog voća". Umjesto kremastih i mliječnih varijanti radije biraj voćni sladoled.

  • Šećerni i čokoladni preljevi ne idu ti u prilog pa radije sladoledu dodaj bobičasto voće. Ako nikako ne možeš odoljeti "punokrvnom" sladoledu pripazi na količinu te potroši neplanirane kalorije dodatnom tjelesnom aktivnošću ili smanji porciju ostalih obroka.
  • Kada je u pitanju alkohol, mnogi nisu svjesni da je on vrlo često uzrok neuspješnosti dijete. Gram alkohola ima kalorijsku vrijednost gotovo kao i gram masti, pa čaša vina navečer, primjerice, itekako povećava unos kalorija. Na dijeti izbjegavaj alkoholna pića, a ako se ipak odlučiš malo počastiti odaberi pivo ili bijelo vino u malim količinama te povećaj tjelesnu aktivnost za taj dan.
     

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.