Dijeta Dijetni savjeti 12. travnja 2024.

Pet dodataka za proteinski shake koji će ubrzati topljenje masnih naslaga

Foto: Unsplash Smoothie
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ponekad se gubitak kilograma može činiti kao nemoguća misija, no dodavanje proteinskih smoothieja u režim prehrane može učiniti razliku, sve dok znate koji sastojci su idealni za postizanje rezultata.

Proteinski smoothie treba sadržavati mješavinu zdravih sastojaka i dodatnu dozu proteinskog praha ili visoko proteinskog sastojka. Ponekad se može dogoditi da napravite nekoliko pogrešnih koraka pa krivci poput previše šećera ili sastojaka koji uzrokuju nadutost i zadržavanje vode mogu poništiti sav naporan rad i trud. Doznajte 5 razloga zbog kojih smoothie može uzrokovati debljanje. Ipak, zahvaljujući pomoći raznih nutricionističkih stručnjaka, Eat This Not That sastavio je izvrsne kombinacije ovih zdravih napitaka na kojima će vam želudac biti zasigurno zahvalan.

U vlaknima je tajna

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

"Uvijek preporučujem proteinske shakeove s vlaknima za pomoć u mršavljenju", rekla je Morgyn Clair, registrirana dijetetičarka. "Vlakna su ključna za mršavljenje; pomažu u stvaranju osjećaja sitosti i promiču zdravlje crijeva. Pokazalo se da vlakna pomažu u regulaciji apetita. Preporučujem klijentima da naprave domaći proteinski shake sa zdravim izvorom vlakana iz voća i povrća, ističe Clair".

Možda te zanima... Smoothie s bananom i đumbirom, topi masne naslage na trbuhu Hrana

Neka izbor bude zelen i raznovrstan

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

U blenderu napravite smoothie od špinata s avokadom i grejpom. "Ako razmišljate koji je idealan izbor shakeova za mršavljenje, isprobajte shake sa zelenim sastojcima - zelenim čajem, keljom, jabukom, avokadom, špinatom i malo soli", kaže Reda Elmardi, certificirana nutricionistica. Zeleni čaj pravi je sastojak koji masnoćama na trbuhu može zadati pravi udarac. "Štoviše, prirodna slatkoća od jabuka i aromatičnog kremastog avokada zajedno s mješavinom kelja i špinata ne samo da daje izvrstan okus već pomaže i u smanjenju nadutosti", otkriva Reda. 

Dodajte malo jabučnog octa

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Stručnjaci kažu da tekućina jabučnog octa može pomoći u snižavanju šećera u krvi, dok drugi tvrde da može pomoći izravno u sagorijevanju kilograma. Ocat je izvrstan dodatak kada trebate pripremiti proteinski smoothie koji pomaže izravnati trbuh. "Jabučni  podržava zdravlje crijeva", kaže Dr. Ravi Aviana. 

Upotrijebite malo kurkume

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

"Kurkuma je najjače protuupalno sredstvo u prirodi", kaže Dr. Aviana. Zapamti, svako debljanje, ali posebno u područjima koja su teška za istopiti poput trbuha, gluteusa, bedara, tricepsa, vrata i brade izravno je povezano sa zdravljem i funkcijom limfnog sustava. Kurkuma je jedna od najvažnijih pomoćnih sastojaka koja pomaže da limfni sustav obavlja posao umjesto, a ne protiv vas, što je ključni faktor u mršavljenju, mlađem izgledu i poboljšanju fizičkog, mentalnog, emocionalnog i seksualnog zdravlja.

Dodajte malo cimeta

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Kada želite da vaš proteinski smoothie dobije dodatni začin koji je ujedno izvrstan sagorjevač masnoća, krenite prema svom stalku za začine i posegni za cimetom! "Cimet pomaže razgraditi i pretvoriti šećere koji su bili pohranjeni u obliku masnoća u energiju koja se može sagorjeti", kaže Dr. Aviana. "Pruža veliku potporu uravnoteženju razine šećera u krvi što je ključni faktor za tjelesno, mentalno i emocionalno blagostanje."

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.