Dijeta 17. listopada 2021.

Pila sam detoks vodu poznate trenerice Jillian Michaels i razočarala me!

Foto: Foto: INA
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Trenutno sam u fazi isprobavanja raznih napitaka koji 'obećavaju' bržu probavu, bolje zdravlje i općenito pozitivno utječu na tijelo. Zadnjih sedam dana to je bila detoks voda poznate fitness trenerice Jillian Michaels.

Prema internetu, ova voda pomaže skinuti nekoliko tvrdokornih kilograma na trbuhu, a isto tako trebala bi se smanjiti nadutost. Voda se pije 7 dana, a u njoj je sok od brusnice, limun i čaj od korijena maslačka. Piće je ukusno i pitko i pomalo gorko. Ovu vodu sam odlučila probati zbog 'laganog' gubitka težine i to na vrlo kritičnom mjestu. Isto tako, smatram da je potrebno s vremena na vrijeme napraviti detoks koji pomaže i tvojim organima, u ovom slučaju je to jetra. 

Sastojci: 

  • 1.7 l vode
  • 2 žlice iscijeđenog soka od limuna
  • 2 žlice soka od brusnice (bez šećera)
  • 1 vrećica čaja od korijena maslačka

Kako koji sastojak djeluje? Sok od brusnice bogat je antioksidansima i potiče učestalije mokrenje, čaj od korijena maslačka također potiče mokrenje, ali i ubrzava probavu, dok sok od limuna alkalizira i stimulira jetru

 | Author: Foto: INA Foto: Foto: INA

Priprema: 

  1. Vrećicu čaja od korijena maslačka prokuhaj u 2 dcl vode i ostavi da se ohladi.
  2. Kad se čaj ohladi, sve sastojke izmiješaj. 

Ova količina se odnosi na jedan dan. Dakle, svaki dan trebaš popiti 1.7 l ovog napitka. Ja sam svako jutro pripremala novu dozu i pila sam ju tijekom dana. Uz to sam pila i običnu vodu kad sam osjećala potrebu za njom.

U svojoj prehrani nisam ništa mijenjala, jela sam raznovrsnu hranu i slatkiše kad sam imala želju za njima, a moje aktivnosti su uključivale hodanje i trening. 

Rezultat? 

Kao što sam već navela, voda me razočarala jer nije došlo do gubitka kilograma niti gubitka trbuha. No ova voda je potaknula učestalije mokrenje i ubrzala probavu. Mislim da ova detoks voda ne donosi ništa što ne bi ista količina obične vode ili vode s limunom donijela.

Možda te zanima... Test: Kako sam učvrstila tijelo u samo 7 dana s Jillian Michaels Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.