Dijeta 15. ožujka 2024.

Slavni koji su javno priznali da su smršavjeli pomoću Ozempica i sličnih lijekova

Foto: Instagram Oprah, Robbie Williams i Sharon Osbourne priznali su da su koristili ili koriste Ozempic
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ozempic i ostali lijekovi za dijabetes već se neko vrijeme koriste kao lijek za mršavljenje, a njihova popularnost porasla je i u Hollywoodu. Koristile su ih ili ih još uvijek koriste slave osobe poput Oprah, Amy Schumer i Robbieja Williamsa.

Nagađanja o tome koje su slavne osobe na Ozempicu dosegla su novi vrhunac ovaj tjedan kada su mnoge od njih izgledale  mršavije na dodjeli Oscara.

Lijekovi su toliko rašireni u Hollywoodu da su proizvođači lijekova za mršavljenje pokrenuli kampanju u kojoj mole utjecajne ljude da ih prestanu koristiti zbog taštine, što je dovelo do nestašica za one kojima su istinski potrebni piše Daily Mail. Osim toga, postoji stigma oko korištenja lijekova za mršavljenje, pa su mnoge slave osobe oklijevale priznati da koriste Ozempic.

Ipak, neki od njih se nisu skrivali, a evo o kome je riječ.

Oprah Winfrey

Međunarodno poznata televizijska voditeljica Oprah (70) priznala je da je koristila lijek za mršavljenje u prosincu 2023., nakon što je prethodno obećala da nikada neće koristiti Ozempic ili sličan lijek jer su oni "lakši izlaz".

Oprah je tijekom posljednjih mjeseci izgubila više od 18 kg, što je dovelo do nagađanja da je možda koristila lijek za mršavljenje kao pomoć. U jednom trenutku imala je 107,5 kg, što je bila njezina najveća težina, ali njezina trenutna težina je nepoznanica. 

U intervjuu za People otkrila je da sada koristi lijek za mršavljenje po potrebi, odnosno kao alat za upravljanje težinom kako bi izbjegla yo-yo efekt

"Osjećam olakšanje da postoji medicinski odobren lijek za kontrolu tjelesne težine koji mi pomaže da budem i zdrava. To shvaćam kao dar, a ne nešto iza čega bih se skrivala i zbog čega bi me drugi trebali ismijavati", rekla je. 

Nije otkrila koji lijek za mršavljenje koristi, iako su mnogi nagađali da je riječ o Ozempicu, piše Daily Mail. Oprah je rekla da je uzela lijek prije Dana zahvalnosti te se uz pomoć njega udebljala samo dva kg, a ne tri. 

Također je napravila niz promjena u svom životu kako bi smršavjela, što je počelo prošle godine kada je rekla da će isprazniti svoj hladnjak.

Sada zadnji obrok jede u 16 sati, pije 3,7 litara vode dnevno te ide na planinarenje. 

 | Author: Instagram Foto: Instagram Oprah je rekla da koristi lijek za mršavljenje po potrebi kako bi izbjegla yo-yo efekt

Chelsea Handler 

Komičarka (49) je otkrila da joj je prepisan Ozempic za pomoć u borbi protiv starenja, ali nije ni znala da ga uzima. Rekla da je smršavila nekoliko kilograma uz pomoć lijeka, ali ga je prestala koristiti nakon što je shvatila da je to Ozempic i dodala je da ga treba ostaviti za dijabetičare.

Lijek je u početku razvijen za dijabetičare, ali su ispitivanja pokazala da uzrokuje dodatnu korist u suzbijanju gladi.

U podcastu Call Her Daddy, Chelsea je otkrila da njezin liječnik Ozempic daje svakome. "Nisam ni znala da sam na Ozempicu. Ako ikada poželite smršavjeti, lijek je dobar za to", dodala je.

Saznala je da ga uzima tek prošle godine, kada joj je prijateljica rekla da ništa ne jede i da osjeća mučninu jer je uzimala Ozempic. Chelsea je u tom trenutku odgovorila da i ona osjeća mučninu, ali da je to vjerojatno zbog jet laga. Kada je prijateljici rekla da uzima semaglutid, ona joj je rekla da je riječ o Ozempicu. "Ne uzimam ga više. To je previše neodgovorno. Shvatila sam da ga ne želim koristit jer je to blesavo. To je lijek za ljude s viškom kilograma", priznala je Chelsea. 

Elon Musk

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu rekao je da je zbog Wegovyja fit i zdrav. Elon Musk (52) rekao je da je izgubio 13,6 kg dok je uzimao lijek. Otkrio je da ga je koristio u listopadu prošle godine kada ga je jedan obožavatelj pitao u čemu je tajna njegovog novog mršavog izgleda. Objasnio je da uz Wegovy povremeno posti i jede zdravo, piše Business Insider.

Htio je smršavjeti kada je vidio nimalo laskave slike sebe na jahti. Također je priznao da je imao neke nuspojave od lijeka poput neugodnog podrigivanja. 

 | Author: instagram - twitter Foto: instagram - twitter Elon Musk postao je meta internetskih trolova zbog slike s ljetovanja

Robbie Williams

Pjevač Robbie Williams (50) rekao je da uzima nešto poput Ozempica kako bi se riješio kilograma.

Nakon što je pobijedio ovisnosti o drogama i alkoholu, htio je poboljšati svoje zdravlje, a za The Times je priznao da je lijek koji koristit poput božićnog čuda. Iako nije otkrio o kojem je lijeku riječ, rekao je da je dosad izgubio nešto više od 11 kilograma. 

Priznao je da se bori s tjelesnom dismorfijom. Tjelesna dismorfija je ozbiljno mentalno stanje, a ovaj poremećaj karakterizira izrazito negativno i iskrivljeno viđenje vlastitog izgleda, često dovodeći do trajnih emocionalnih i psiholoških problema, navodi Mayo Clinic.

"Treba mi lijek. Za moje mentalno zdravlje je katastrofalno kada sam veći", dodao je. 

Robbie Williams | Author: instagram Foto: instagram Pjevač je iznenadio mnoge drastičnim gubitkom kilograma

Amy Schumer

Komičarka i glumica (42) otkrila je u lipnju da je probala lijek, ali je brzo odustala od njega. U emisiji Watch What Happens Live with Andy Cohen rekla je da je toliko smršavjela da se nije mogla igrati sa svojim sinom. Shvatila je da taj lijek jednostavno nije za nju. 

No, priznala je da je išla na liposukciju. To nije htjela skrivati jer se vidi da izgleda mršavije. Ipak, Amy je nedavno otkrila da ima Cushingov sindrom, poremećaj u kojem tijelo proizvodi previše hormona kortizola. Zbog te bolesti njezino je lice natečeno pa su mnogi negativno komentirali njen izgled. Ali, Amy je upraqvo zato progovorila o bolesti i rekla da se sindrom može izliječiti.

 | Author: twitter/x Foto: twitter/x Amy Schumer ima Cushingov sindrom zbog kojeg ima zaobljeno, natečeno lice

Sharon Osbourne

Sharon Osbourne (71) također je otkrila da je uzimala Ozempic, ali da je izgubila previše kilograma. Počela je uzimati lijek još 2022. kada je imala nešto više od 64 kilograma, Pomoću Ozempica je skinula 20 kg pa ga je prestala uzimati jer si ne može priuštiti dodatni gubitak kilograma. 

Iako je u jednom trenutku života imala 104 kg, sada se ne može udebljati, iako to želi. Rekla je da ju tijelo jednostavno ne sluša po tom pitanju. Osim toga, kada je prvi put počela uzimati lijek, osjećala je jaku mučninu i redovito je povraćala te je trebalo oko dva tjedan da se te nuspojave smire piše Women's Health

 | Author: Instagram Foto: Instagram Sharon Osbourne nakon Ozempica ima oko 45 kilograma

Možda te zanima... Sharon Osborne o svom iskustvu s Ozempicom: "Previše sam smršavila i ne mogu se udebljati" Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.