Dijeta 12. ožujka 2024.

Uz jednostavne vježbe i dijetu izgubila je 47 kilograma: "Jela sam toliko da mi je bilo neugodno pred drugima"

Foto: instagram/samantha_abreu Samantha je jednostavnim promjenama izgubila 45 kilograma
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Australka Samantha Abreu (25) uvijek se borila sa svojom težinom te je u jednom trenutku imala 113 kilograma i nosila je odjeću veličine XL.

Iako je Samantha po zanimanju medicinska sestra, na svoje zdravlje nije pretjerano pazila. Tijekom odrastanja često se prejedala, a nakon večere znala bi posjeti tost i žitarice kako bi se osjećala sito. Osim toga, malo se kretala još od djetinjstva i nikada se nije bavila nekim sportom, a znala se rasplakati kada je kao dijete morala u šetnju.

Također bi potajno naručivala brzu hranu prije nego što bi njezini roditelji došli s posla. "Imala sam porive toliko jesti da mi je bilo neugodno", objasnila je Samantha za SWNS, prenosi New York Post

Zbog iscrpljenosti nije mogla izdržati svoje duge smjene od 10 sati i brinula se da će završiti kao neki od njezinih starijih pacijenata koji nisu mogli ustati nakon pada. Ipak, tijekom covid pandemije, odlučila je ići u svakodnevne šetnje kako bi poboljšala svoje mentalno zdravlje

Ubrzo je shvatila da je vježbanje dobro za njezino mentalno i fizičko zdravlje. Također je počela prakticirati kontrolu porcija i u godinu dana izgubila je 45 kilograma. 

Možda te zanima... 5 dijetnih savjeta od kojih ćete se prije udebljati nego smršaviti Dijeta

Hoda, trenira i trči

Samantha sada ima oko 67 kilograma i nosi veličinu S. Svaki dan napravi 10.000 koraka te ide u teretanu četiri puta tjedno i trči pet kilometara tjedno. Zbog svega toga, osjeća se udobno i sigurno u svom tijelu. "Kada sam mršavjela, i dalje sam znala nositi kutu XL veličine, ali postala mi je previše vrećasta i to mi je smetalo", dodala je. Posao medicinske sestre je fizički zahtjevan, ali kaže da ju sada polovica stvari koje radi ne umara kao prije. Objasnila je da se kreće intuitivno, zbog čega se osjeća smireno. 

Osim više kretanja, dodala je da nije napravila velike promjene u svojoj prehrani, samo jede manje porcije. Umjesto klasične pizze, pojede tortilja pizzu kao zdraviju verziju. "Sada na hranu gledam kao na gorivo", rekla je.

Na svom TikToku podijelila je kako je smršavjela bez pomoći osobnih trenera i određenog plana prehrane. "Lijepo je izgledati jače. Nadam se da drugi ljudi mogu poistovjetiti i da će shvatiti da mogu polako početi provoditi promjene", rekla je. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli sam (@samantha_abreu)

Samanthina prehrana nekad i sad

Kada je Samantha imala 113 kilograma, njezini obroci su bili:

  • Doručak: Zdjela žitarica ili tost
  • Ručak: Sendvič ili ostaci večere
  • Večera: Pečeno meso
  • Grickalice: Žitarice, tost, brza hrana.

Sada kada ima 67 kilograma jede:

  • Doručak: Zobene pahuljice s voćem
  • Ručak: Grčka salata s piletinom i tjesteninom
  • Večera: Tortilja pizza s piletinom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli sam (@samantha_abreu)

Možda te zanima... Kako isključivo hodanjem možete izgraditi donji dio tijela i sagorjeti kalorije Fitness

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.