Eko 04. lipnja 2020.

Paspalace: U Zagrebu otvoren hotel za pse

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U hotelu Paspalace osim noćenja nudi se i dnevni boravak. U sobama su krevetići su prilagodljivi prema dužini i širini. Tu su male sofe i moderan namještaj te velika zajednička igraonica.

Patricia Janjić (26), inače veterinarska tehničarka sa psima je od rođenja. Do nedavno je radila u veterinarskoj ambulanti, ali svoju strast odlučila je pretvoriti u posao te otvorila luksuzni hotel i spa za pse Paspalace kod zagrebačkog rotora.

- Uvijek sam imala problem s ostavljanjem svojih pasa kada je trebalo negdje otputovati. Ideja je došla iz toga da psima i vlasnicima želimo pružiti nešto novo, da se psi osjećaju kao doma i da im pružimo ono što bi i oni nama rado pružili, samo da imaju prilike -, kaže Patricia koja je uz pomoć obitelji otvorila pravi hotel za pse, gdje će krzneni ljubimci imati prilike živjeti na 'visokoj šapi'.

 | Author: Josip Regović /PIXSELL Foto: Josip Regović /PIXSELL

Patricia je pohađala srednju veterinarsku školu i oduvijek je okružena životinjama i smatra da one zaslužuju samo najbolje.

- Sada studiram ekonomiju. Tako da sam spojila posao i ljubav prema životinjama - kaže poduzetna Patricia koja trenutno ima dvoje zaposlenih. U salonu je Iva, groomerica koja je zadužena za 'friziranje' pasa, a tu je i iskusni trener Janko za cjelodnevni rad sa psima. Širit će se i dalje, a zapošljavat će se samo stručni kadar s iskustvom.

Možda te zanima... Prvi hotel za biljke otvoren u Kinu Europa! Eko

- Hotel Paspalace je premium član međunarodne organizacije za ljubimce, IBPSA (International Boarding & Pet Services Association). Educiramo se preko njih te smo u korak s najboljim hotelima za pse diljem svijeta. Želimo stvoriti jednu veliku zajednicu vlasnika i ići najmodernijim putem-, kaže.

- Temelj svega je pozitivna atmosfera i zajedništvo. Želimo da se psi ovdje osjećaju kao kod kuće. Svaki pas ovdje će bit će tretiran kao da je naš, bez iznimke - ,kaže Patricia.

Što se tiče samog hotela, funkcionira kao i svi drugi hoteli. Bira se broj noćenja. Pored noćenja, mogu se uzeti i dnevni paketi. Boravak se uzima po potrebi, na par sati do cijelog dana. Maksimalno se prilagođavamo. U sklopu hotela je i salon, no otvoren je za sve vanjske klijente. Psi prilikom dolaska u hotel ili na dnevni boravak prolaze proceduru prijema.

 | Author: Josip Regović /PIXSELL Foto: Josip Regović /PIXSELL

 

- Vlasnik sa psom dolazi na recepciju napraviti check-in. Potrebna je osnovna dokumentacija o psu, da je zdrav i cijepljen. Vlasnik mora garantirati točnost svih informacija, zatim ispunjava evidencijske listove i upoznaje se s pravilnikom. Psa se vodi na takozvani 'test temperamenta' kako bi se procijenilo s kojom skupinom bi najbolje proveo svoj boravak u hotelu. Gledaju se faktori poput slaganja s drugim psima, je li posesivan oko igračaka i slično. Tu imamo trenera Janka koji je zadužen za taj dio -, kaže Patricia.

Možda te zanima... Tvoj pas je usamljen dok si ti na poslu? Dovedi ga u pseći vrtić Xena! Eko

Psi će se tako stavljati u skupine, jer neki su mirniji, a neki življi pa će tako procijeniti što je najbolje za njih. Noćenje je prema cijeni i sadržaju podijeljen u tri kategorije apartmana, President, Deluxe i Standard.

- President je najluksuznija opcija. Iznajmljuje se cijela soba u kojoj je smješten pravi mali krevetić i jastuk za odmaranje. Tu su kamere i mini televizije. Vlasnik u bilo kojem trenutku ima pristup kamerama i igraonici te može vidjeti svog psa -, kaže Patricia.

Cijena apartmana President varira o duljini boravka i veličini psa. Noćenje se kreće od 350 kuna do 470. Cijene za najjednostavniju, Standard opciju kreću se od 250 do 330 kuna. Vlasnik za drugog psa ima 20 posto popusta, a za trećeg 40 posto. Ako pas ostaje dulje od tri noćenja, cijena se smanjuje. Svaki pas koji ostaje dulje od tri noći u cijenu je uključeno pranje i sušenje.

Ostatak teksta pročitaj na portalu 24sata

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.