Eko 29. ožujka 2022.

Will Smith se ispričao Chrisu Rocku:"Pogriješio sam i sram me je"

Will Smith udario Chrisa Rocka na Oscarima
Foto: Doug Peters/Press Association/PIXSELL Will Smith žali kako je reagira na Oscarima i sram ga je te se javno ispričao Chrisu Rocku
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zbog incidenta koji se dogodio na Oscarima, Will Smith se javno, putem Instagrama, ispričao Chrisu Rocku.

Oscarom nagrađeni Will Smith usred prijenosa uživo na pozornici je udario voditelja Chrisa Rocka zbog šale na zdravlje Smithove žene. Naime, Jada Smith je zbog alopecije odlučila obrijat glavu, a Chris Rock se našalio i usporedio ju s likom Demi Moore u filmu G. I. Jane. To se ni Jadei ni Willu nije svidjelo pa je Will reagirao nasilno.

Iako se ispričao Akademiji na samoj dodjeli tijekom svog govora za osvojeni Oscar, u isprici je izostavio komičara Chrisa Rocka. No, danas se putem svog Instagrama javno ispričao Chrisu Rocku i dodao: „Bio sam izvan sebe i pogriješio sam. Sram me je i moji postupci nisu ukazivali na čovjeka kakav želim biti“.

Smith koji sam ne podržava nasilje jer smatra da je ono destruktivno, smatra kako je njegovo ponašanje na Oscarima neoprostivo i neprihvatljivo. „Šale na moj račun dio su posla, ali šala o Jadeinom zdravstvenom stanju bila je previše za mene i emotivno sam reagirao“, napisao je Smith.

Ispričao se još jednom i Akademiji, ali i svim gostima i gledateljima diljem svijeta koji su vidjeli njegovu neopravdanu reakciju. „Želio bih se ispričati obitelji Williams i mojoj obitelji s filmskog seta. Duboko žalim što je moje ponašanje zamrljalo ono što je inače bilo prekrasno putovanje za sve nas“, dodao je Will. 

Reakcija Akademije i intervencija policije

Nakon ceremonije, iz Akademiju su objavom na Twitteru osudili Smithov postupak i dodali kako ne podržavaju nasilje ni u kojem obliku. Intervenirala je i policijska uprava Los Angeles te su rekli da Rock neće podiči tužbu protiv Smitha.

U ponedjeljak popodne Akademija je izdala snažnije priopćenje, ovog puta osuđujući Smithove postupke i otkrili su da su započeli "formalni pregled incidenta". Dodali su da će istražiti incident u skladu sa svojim pravilnikom, standardima ponašanja i kalifornijskim zakonom. CNN prenosi da je Akademija čak razmatrala da ukloni Smitha iz televizijskog prijenosa Oscara. Najmanje desetak članova Akademije sastalo se virtualno u ponedjeljak ujutro kako bi razgovarali o incidentu. 

BBC prenosi kako će se Upravni odbor Akademije navodno sastati u srijedu kako bi razgovarali o tome treba li ili ne treba poduzeti bilo kakve daljnje mjere protiv Smitha. Neki su sugerirali da bi mu Oscar mogao biti oduzet, ali to se vjerojatno neće dogoditi. Još uvijek bi mogao primiti blažu sankciju kao što je suspenzija članstva u Akademiji, ali i to bi sada moglo biti manje vjerojatno nakon njegove isprike. 

Možda te zanima... Will Smith ošamario voditelja Oscara jer je uvrijedio njegovu ženu zbog zdravstvenog stanja Zdravlje

I zvijezde su reagirale

Hollywood Reporter prenosi kako je u zelenoj sobi iza pozornice bilo puno ljudi uključujući i zvijezde koje su čekale svoj red da uruče Oscara. Svi su bili zapanjeni time što se dogodilo i neki su komentirali kako je nakon incidenta nastala tišina u dvorani. Neki su čak i mislili da je to sve dio showa, a vidno potresen Rock je zastao na trenutak, a zatim rekao okupljenima: "To je bila — najveća noć u povijesti televizije", a zatim nastavio s dodjelom nagrade za najbolji dokumentarac. Rock je nakon toga otišao s dodjele.

Tijekom prve reklamne pauze nakon incidenta, Smithu su prišli Denzel Washington i Tyler Perry, koji su ga, tješili i savjetovali da odbaci incident. Kad se Smith vratio na svoje mjesto u prvom redu, prišao mu je i zagrlio ga Bradley Cooper, a Smith je brisao oči maramicom. Nekoliko slavnih osoba, uključujući Tiffany Haddish, pokušalo je prići bračnom paru Smith, ali su brzo shvatili da nije pravo vrijeme za to.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.