Fitness 29. kolovoza 2023.

Festival hodanja za velike i male, održava se sljedeći vikend u Otočcu

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jubilarno peto izdanje masovne sportsko-rekreativne manifestacije Hrvatski Festival Hodanja, već se tradicionalno održava u prvom vikendu rujna, a ove godine broj prijava za 2. i 3. rujan premašuje sva dosadašnja izdanja.

Pod kapom međunarodne organizacije IML (International March League) Lika očekuje brojne hodače koji događanja unutar službenog kalendara IML-a prate i posjećuju širom svijeta, a sada im je Lika jedna od omiljenih i najatraktivnijih destinacija. Najveće grupe zasad pristižu iz Nizozemske, Njemačke i s dalekog Tajvana, uz naravno brojne Hrvate koji su ovo jedinstveno sportsko događanje već odavno zavoljeli. Drugog rujna manifestacija starta u Otočcu, a 3. rujna završava u Gospiću.

„Glas o našem Festivalu zaista je obišao svijet, pa smo i sami pomalo iznenađeni inozemnim odazivom i činjenicom da hodači u Hrvatsku pristižu i iz najudaljenijih destinacija. I ove godine potrudit ćemo se opravdati njihova očekivanja, jer nas iznimno veseli podatak da nam se sudionici vraćaju iz godine u godinu i svoj boravak u Lici i Hrvatskoj sve više produžuju“, poručio je Ivan Radošević, direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije.

trening iskorak Možda te zanima... Vježbe za oblikovanje stražnjice koje možete izvesti dok hodate Fitness

Rute Gacka u Otočcu i Tesla u Gospiću koje objedinjuju jednog od najvećih inovatora svih vremena te jednu od najčišćih europskih rijeka, odmah sugeriraju na jedinstveno iskustvo zbog kojeg se hodači vraćaju iz godine u godinu, i zaista je tako.

Sudionici će tako u dva dana vidjeti prekrasnu Gacku, posjetiti rodno mjesto Nikole Tesle, prošetati zelenim mirisnim poljima i obalama kristalno čistih rijeka, posjetiti brojne prirodne i kulturne ljepote Like, a uz sve se nadisati najčišćeg zraka i naravno steći nova prijateljstva. Hoda se duž šest ruta različitog intenziteta koje su prilagođene na način da sudjelovati mogu baš svi, zbog čega sudionici Festivala Hodanja budu djeca u kolicima, odrasli ljudi u najboljim godinama, pa čak i oni koji misle da im kondicija nije jača strana.

ruksak rucking Možda te zanima... Rucking je nova omiljena TikTok tjelovježba za jačanje snage i izdržljivosti Fitness

U Otočcu će svi prijavljeni savladavati tri staze dužine 10+, 20+ i 30 +kilometara, dok se trećeg rujna u Gospiću također hoda stazama jednake dužine, ali potpuno drugačijeg doživljaja, zbog čega organizatori i sugeriraju da na Festivalu sudjelujete oba dana. I ove godine sudionici će prikupljati bodove koje vrednuje IML, nakon čega će uživati u zabavnom programu u gradskim središtima. Prijevoz između dva grada je osiguran, što znači da na Festival ne morate doći osobnim prijevoznim sredstvom.

 | Author:

„Staze smo blago izmijenili kako bi doživljaj bio još bolji. U interesu nam je da baš svatko na našem Festivalu nađe rutu koja mu odgovara, a to znači da možete sudjelovati i ako ste u slabijoj kondiciji, a bome i ako želite pravi sportski izazov. Neki od naših sudionika su veliki sportaši i uvijek je posebno zadovoljstvo gledati ih kako savladavaju najduže rute od 30 kilometara.", poručio je Mile Milković, tajnik Hrvatskog Festivala Hodanja. Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj, a glavni cilj je potaknuti ljude na kretanje, zdrav život i aktivno provođenje slobodnog vremena.

Možda te zanima... Ne mora biti 10 tisuća koraka dnevno, dovoljno je i manje Fitness

Svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute već je dobro poznat moto svih sudionika Hrvatskog Festivala Hodanja i najbolja pozivnica građanima svih dobnih skupina koji žele nešto dobro napraviti za svoje zdravlje, dobro se provesti te uživati u prirodi, da dođu na Hrvatski Festival Hodanja. Festival se održava u organizaciji Hrvatskog Saveza Hodanja i suorganizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika travel d.o.o

Možda te zanima... Hodanje u vodi: Jača mišiće bez opterećenja na zglobove Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.