Fitness 04. ožujka 2021.

Video: Odradi trening cijelog tijela samo s ovom jednom vježbom!

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Možeš ju izvoditi na bilo kojem mjestu gdje imaš povišenu površinu ispred sebe!

"Teretana postoji i izvan četiri zida, a najveća je upravo ona prirodna, koja nas okružuje", poručila je Kira Strokes, instruktorica fitnessa iz New Yorka.

Samo neki od njenih klijenata poznate su ličnosti kao Ashley Graham, Shay Mitchell i Candace Cameron Bure i svi se slažu u jednome - Strokes fantastično bira pokrete i vježbe za njih, za njihov tip tijela i željeni izgled kojem teže.

No, jedna vježba ovdje se izdvaja i gotovo svima ju preporučuje. Ona je kombinacija iskoraka i doskoka izvedenog samo s ljudskom tjelesnom težinom na povišenoj platformi. 

Možda te zanima... Potezi rukama i nogama iz borilačkih vještina 'pale' kalorije Fitness

Zašto je ova vježba sjajna?

Ova vježba zahtijeva ravnotežu, stabilnost i kontrolu. "To je krajnji složeni potez za tvoj donji dio tijela", objašnjava ona, jer kombinira snagu iz iskoraka prema gore i unatrag i snagu iz skoka. Ovim potezom u osnovi radiš na cijelom donjem dijelu tijela, vjerojatno ćeš i povećati broj otkucaja srca, što ju čini i dobrom kardio vježbom, a ako u nju uključiš i podizanje ruku, onda je ta vježba najbolje od svega.

Kako ju pravilno izvesti?

Kao što je navedeno, trebat će ti klupa ili stepenica za izvođenje ovog poteza. Idealna visina određene povišene platforme ovisi o tvojoj visini, napominje Stokes. Dobro je pronaći platformu dovoljno visoku da kada staviš jedno stopalo na nju, kuk i koljeno te noge budu u istoj visini ili je koljeno možda malo više. Kako bi ti bilo jasnije, pogledaj u videu kako to radi profesionalna trenerica!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.