Hrana
585 prikaza

Delikatesna palenta sa sušenom rajčicom

Palenta_
Pogledaj video i doznaj kako običnu palentu možeš pretvoriti u pravu delikatesu. Ukusnu i laganu palentu sa sušenim rajčicama možeš poslužiti uz mahunarke, jela s roštilja ili ju ohladiti i narezati kao kruh

Makronovina kuharica Dunja Gulin, koja nam je ovoga puta pripremila začinjenu palentu sa sušenim rajčicama ističe kako je prije svega važno odrediti pravi omjer vode i palente. Za palentu srednje gustoće na šalicu palente stavi tri šalice vode, savjetuje.

"Suhe rajčice svakako prije kluhanja namoči u vodi i nasjeckaj ih na sitne komadiće, jer imaju intenzivan okus. Uz njih u jelo možeš dodati dimljenog tofua ili neki začin, ali nikako ne svježe povrće. Za finu aromu dodaj još svježe mljeveni papar", poručuje Dunja.

Recept za začinjenu palentu

Sastojci:

  • 1 šalica instant kukuruzne krupice
  • 3 šalice vode
  • 6 sušenih rajčica
  • Svježe mljeveni papar
  • Sol
  • Maslinovo ulje

Priprema:

Sušene rajčice namoči 20 minuta u toploj vodi. Ocijedi i nasjeckaj ih na kockice. Zavrij vodu, posoli pa mutilicom umiješaj krupicu. Dodaj sjeckanu rajčicu i svježe mljeveni crni papar. Promiješaj i poklopi. Pusti na laganoj vatri nekoliko minuta. 

Serviraj odmah, ili vruću palentu prebaci u nauljenu vatrostalnu posudu, pa nakon što se ohladi režite na kocke. Prelij s malo maslinovog ulja.

Palentu možeš poslužiti s nekom mahunarkom, na primjer s crnom lećom...

  • Default avatar - marija84
    marija84 Srijeda, 05.01.2011. u 15:59

    mmmm :)

  • Default avatar - Krešimir Mirosavljević
    MARADONA Četvrtak, 07.10.2010. u 21:34

    ovo izgleda i zvuči jako ukusno i zanimljivo, pošto nikada nisam probao sušene rajčice mogao bih si uskoro nešto ovakvo pripremiti,jer palentu obožavam, pogotovo kao prilog uz gulaš

  • Default avatar - brankica rončević
    brankicaroncevic Utorak, 28.09.2010. u 13:52

    jednostavno i zdravo

Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.