Ljepota i relax 27. lipnja 2016.

5 savjeta za zaštitu kose u sezoni kupanja i sunčanja

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Suha kosa je najčešći problem s kojim se mnoge žene suočavaju u rujnu. Kako bi ove godine izbjegla taj problem, možeš odmah sada na početku sezone kupanja i sunčanja poduzeti preventivne mjere i zaštititi kosu.

Hidratacija

Da bi se vlasi oporavile, neophodno je vratiti izgubljenu vlagu. Zato kosu peri hidratantnim šamponom, a nakon njega obavezno nanesi i hidratantni balzam čija je uloga zatvoriti kutikulu vlasi i sačuvati vlažnost, pa se usredotoči na najoštećenije dijelove, od sredine do vrhova. Završi pranje mlazom hladne vode koji također zatvara kutikulu, zbog čega će kosa djelovati zdravije i sjajnije.

Nježno češljanje

Ako budeš grubo četkala zamršene vlasi, samo ćeš ih još više oštetiti i uzrokovati njihovo lomljenje. Na mokru kosu nanesi regenerator koji se ne ispire ili višenamjenski preparat koji hidratizira vlasi, daje im sjaj, štiti od topline i olakšava raščešljavanje. Pričekaj da se kosa malo prosuši, a onda je nježno razmrsi češljem sa širokim zupcima, polazeći od vrhova prema korijenu.

Intenzivni tretmani

Za ekstra njegu koristi maske i koncentrirane preparate s hidratantnim sastojcima, poput pantenola i vitamina E ili one s visokom koncentracijom arganovog ulja ili ulja makadamije. Da bi na najbolji način iskoristila beneficije hranjivih sastojaka, umasirajte masku od vrhova prema korijenu i ostavi je da djeluje nekoliko minuta dok se tuširaš – vodena para omogućit će preparatu da prodre duboko u vlas, a tvoja kosa bit će elastična, sjajna i hidratizirana.

Osvježi boju

Nakon izlaganja suncu obojena kosa može izgledati beživotno, isprano ili vlasi jednostavno promijene boju. Svijetli pramenovi savršeno naglašavaju preplanuli ten, ali kad on izblijedi, mogu učiniti da djeluješ umorno. Napravi balans dodavanjem pramenova bogatih tonova – kestenjastih, nijanse lješnjaka ili čokolade ako ste brineta ili zlatnih i karamel ako si plavuša.

Skrati vrhove

Klor, sunce i sol isušuju vlasi i čine da vrhovi postanu krhki i lomljivi. Ispucani vrhovi su poput virusa, ako ih ne odrežeš, nastavit će se širiti, tj. pucati. Skrati kosu za centimetar i pol i vrhovi će biti zdravi, a frizura podatna za oblikovanje.
 

Pročitaj kako se riješiti celulita pomoću šest trikova.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.