Psiha i seks 26. travnja 2024.

Ova namirnica može pojačati seksualnu izdržljivost

Foto: Unsplash+
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Čokoladom nećete samo zadovoljiti svoju želju za slatkim, već ona može poslužiti kao afrodizijak koji će vaše seksualno zadovoljstvo podići na novu razinu.

Mnogo je razloga zašto čokolada može učiniti čuda u spavaćoj sobi. Od poboljšanja osjeta do povećanja izdržljivosti, ova slatka poslastica ima više učinaka nego što mislite. Evo na kojih šest način, prema Daily Staru, čokolada može poboljšati vaše seksualno zadovoljstvo. 

Pojačava osjete 

Čokolada sadrži L-arginin, aminokiselinu koja pojačava osjet i osjetljivost tijekom intimnosti. Pospješujući protok krvi i usmjeravajući dušikov oksid u erogene zone, čokolada povećava osjetljivost na dodir za doista uzbuđujuće iskustvo.

Možda te zanima... Čarobne gljive i LSD poboljšavaju seksualne funkcije, pokazalo je prvo takvo istraživanje Psiha i seks

Povećava izdržljivost

Tamna čokolada posebno se može pohvaliti sadržajem L-arginina koji može sniziti krvni tlak i poboljšati zdravlje srca, što dovodi do povećane izdržljivosti za dugotrajnije intimne seanse.

Možda te zanima... Koliko često bi parovi trebali biti seksualno aktivni ovisno životnoj fazi Psiha i seks

Poboljšava raspoloženje

Čokolada sadrži i feniletilamin, poznatiji kao "romantična kemikalija", koji izaziva osjećaj euforije i privlačnosti. 

Smanjuje stres

Recite zbogom stresu i osjetite spokoj uz čokoladu. Redovita konzumacija, osobito tamne čokolade, može sniziti razinu kortizola, hormona stresa, potičući opušteno stanje koje vodi ka nesputanom užitku.

Možda te zanima... Osam od deset žena radije bira dobar san, nego orgazam Psiha i seks

Potiče energije

Teobromin, koji se nalazi u čokoladi, djeluje kao stimulans sličan kofeinu, pružajući brzi nalet energije što može dati poticaja da isprobate svoje seks fantazije. 

Prirodni afrodizijak 

Tamna čokolada prirodni je afrodizijak. Prepuna kofeina i antioksidansa, potiče protok krvi, jača libido i pojačava seksualni nagon.

Potičući oslobađanje hormona poput serotonina i dopamina, tamna čokolada potiče seksualni užitak i želju, dok flavonoidi nude zdrav izvor energije za dugotrajnu intimnost.

Možda te zanima... Utječu li hrana i piće na miris sperme? Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.