Zdravlje 31. kolovoza 2021.

5 namirnica koje trebaš jesti, ako želiš da tvoja vagina ima dobar okus

Foto: Guliver/Shutterstock Za dobar vaginalni miris bitan je pH rodnice, a na njega utječe ono što jedeš
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Okus vagine je opisan kao metalan, slatkast, ljut ili gorkast, dok se okus sperme obično opisuje kao gorak ili slan. I dok će partnera koji te seksualno privlači vjerojatnije privući tvoja osobnost, održavanje svježine dolje nekako je poput upotrebe metvice za dah: nije nužno, ali je lijepo.

Zašto tvoja rodnica ima takav okus?

Mnogo različitih čimbenika doprinosi okusu rodnice: znoj, prozračnost donjeg rublja, deterdžent za rublje koji koristiš, koliko često mijenjaš donje rublje i što jedeš. Razdoblje menstrualnog ciklusa također je važno. Kad imaš mjesečnicu, željezo u  menstrualnoj krvi učinit će da je rodnica metalnijeg okusa, dok ćeš tijekom ovulacije vjerojatno imati pomalo mošusni okus i miris. Naravno, dobra higijena samo je pitanje seksualnog bontona i ne samo seksualnog. 

12 savjeta slavne ginekologinje za što bolje seksualno iskustvo

Kako učiniti da vagina ima dobar okus

Evo zabavne činjenice o penisu: sjeme sadrži samo jedan posto sperme. Preostalih 99 posto sastoji se od proteina, vitamina, šećera, soli, kolesterola i vode koji se koriste za zaštitu, hranjenje i gorivo spermija. To je razlog zašto prehrana može imati takav utjecaj na okus i miris sjemena. Dakle, iako će dobra higijena zasigurno poboljšati cjelokupno oralno iskustvo, neće promijeniti okus sperme. Ono što čovjek jede, međutim, moglo bi. Sad kad smo to riješili, pogledajmo neke od namirnica za koje se vjeruje da utječu na okus vagine. Da budemo jasni, sve dok je rodnica zdrava i bez infekcija, imat će okus poput - vagine. No, postoje neke namirnice koje možeš jesti, ako želiš promijeniti način na koji osjećaš vlastiti miris.

5 namirnica koje čine da rodnica ima bolji okus i miris za oralni seks.

Možda te zanima... 6 načina kako se rodnica mijenja tijekom menopauze Zdravlje

Ananas ili sok od ananasa

Vagina je kisela. Konzumiranje ananasa ili pijenje soka od ananasa, kao i drugih agruma poput naranči ili grejpa, pomaže uravnotežiti pH. PH ravnoteža sjemena je alkalna, pa će konzumiranje kiselog voća pomoći da okus bude slađi, dakle ananas je dobar za nju i njega. Budući da ananas ima više kiselosti od ostalih agruma, najbolji je izbor.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Vagina je kisela. Konzumiranje ananasa ili pijenje soka od ananasa, kao i drugih agruma poput naranči ili grejpa, pomaže uravnotežiti nježnu pH ravnotežu

Cimet

Cimet, koji je alkalni začin, neutralizira kiseli okus rodnice. Također je blago antibiotski, a postoje neki dokazi da može pomoći u liječenju aktivne gljivične infekcije. Bolji vaginalni balans znači bolji okus. Postoji popularan mit koji ide ovako: ako muškarac jede cimet, njegovo sjeme će imati okus poput cimeta. To je u određenoj mjeri istina.

Vaginalni prištići Možda te zanima... 9 najčešćih uzroka jakog vaginalnog iscjetka Zdravlje

Celer

Budući da celer ima visoku količinu vode i vitamina C, čini čuda kako bi umanjio bilo koji gorak okus vagine. Vitamin C vrlo je učinkovit u obnavljanju vaginalnih bakterija i poticanju rasta zdrave flore. Celer, kao i peršin i pšenična trava, imaju visok sadržaj klorofila. Vjeruje se da to pomaže zasladiti okus sjemena.

Jogurt

Jogurt mora sadržavati aktivne žive kulture kako bi neutralizirao okus rodnice. Pijenje jogurta od 100 ml dnevno pomaže dodavanju probiotika u tijelo i održavanju zdrave ravnoteže dobrih bakterija u donjim regijama. To znači slađi okus i miris, a o boljem zdravlju da i ne govorimo.

S druge strane, istraživanja pokazuju da bi muškarci trebali izbjegavati jogurt. Može djelovati dobro na dame, ali se kaže da jogurt i drugi mliječni proizvodi negativno utječu na okus sjemena. Studija sa Sveučilišta Harvard također je otkrila da velika konzumacija mliječnih proizvoda s visokim udjelom masti može smanjiti kvalitetu sperme.

Brusnice ili sok od brusnice

Sok od brusnice prirodno se bori protiv bakterija u mokraćnom sustavu. Također pomaže u održavanju uravnotežene razine pH, što je dobro za sprječavanje da stvari postanu neugodne dolje. Sok od brusnice povećava i kiselost tijela te pomaže uravnotežiti lužnatost sjemena. Kao rezultat toga, konzumiranje brusnica može smanjiti slanost sjemena i malo ga zasladiti.

Iako gore navedene namirnice mogu poboljšati okus ili miris rodnice, postoje i druge koje joj mogu pogoršati okus ili miris.

Možda te zanima... Može li vagina biti previše vlažna? Zdravlje

Namirnice koje su neprijatelji dobrom vaginalnom mirisu:

  • Crveno meso: Mnogo crvenog mesa može stvoriti oštar, slan okus.
  • Mliječni proizvodi: Visoke razine truljenja bakterija u siru i drugim mliječnim proizvodima (osim prirodnog jogurta) mogu stvoriti slani ili gorak okus.
  • Namirnice intenzivnog mirisa: Sve što izaziva loš zadah ne bi trebalo jesti kada želiš ostaviti dobar dojam. To znači stvari poput češnjaka, luka, kupusa, cvjetače i šparoga.
  • Riba: Učinit će okus vagine poput ribljeg.
  • Brza hrana: Brza hrana puna je kemikalija i konzervansa koji štete tijelu i mogu pridonijeti bakterijskoj neravnoteži. Isto vrijedi i za prženu hranu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.