Zdravlje 28. lipnja 2023.

Crna rotkva - čudotvorna namirnica koja ravna trbuh i pomaže u mršavljenju

Foto: Unsplash+
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Konzumacija crne rotkve pruža brojne zdravstvene prednosti. Ova tamna i gorka korjenasta biljka je odličan saveznik za detoksikaciju.

Shvatila si da je promjena iz kišnog proljeća u ljetne temperature i skidanje u badiće prebrzo došla pa se sada pitaš što možeš napraviti kako bi se osjećala bolje u svom tijelu. Možda je do godišnjih odmora ostalo još samo 30 dana i ne možeš skinuti 20 kg, ali postoji način da zategneš svoje tijelo, riješiš se nadutosti, viška vode i izgubiš nekoliko kilograma – a još nije kasno za početak.

Prvi korak je smanjiti konzumaciju slatkiša, grickalica i brze hrane. Znamo koliko je teško odoljeti iskušenju slatkih zalogaja, ali ako želiš postići željeni rezultat, disciplina je neophodna. Umjesto grickanja uz filmove i serije otiđi u šetnju ili na trening. Kretanje potiče metabolizam, sagorijeva kalorije i pomaže u oblikovanju mišića.

No, samo kretanje nije dovoljno. Mjesec dana možeš izdržati bez nezdravih prehrambenih navika (slatkiši, stalno grickanje) ako se fokusiraš na uravnoteženu prehranu bogatu voćem i povrćem. Jedna od ključnih namirnica koja ti trenutno može pomoći u ovom izazovu je crna rotkva.

 | Author: Yasenka Foto: Yasenka

Konzumacija crne rotkve pruža brojne zdravstvene prednosti. Ova tamna i gorka korjenasta biljka je odličan saveznik za detoksikaciju. Sadrži aktivne tvari koje potiču proizvodnju enzima u jetri, ključnom organu za čišćenje organizma, pomažu u eliminaciji toksina iz tijela i potiču rad probavnog sustava.

Bogata je vlaknima, vitaminima i mineralima koji su ključni za zdravlje probavnog sustava. Vlakna u crnoj rotkvi pomažu u probavi, smanjuju nadutost i potiču peristaltiku crijeva tako da se probavljena hrana ne zadržava dugo u organizmu. Također, crna rotkva ima diuretička svojstva koja pomažu u uklanjanju viška vode iz tijela. Tako se smanjuje otečen izgled, a samim time ostvaren je i gubitak kilograma te suvišnih centimetara, osobito na području trbuha.

Osim toga, crna rotkva je niskokalorična namirnica, što znači da se može konzumirati bez osjećaja krivnje, bilo sirova, dodana salatama ili kao sok.

Za postizanje još boljih rezultata u oblikovanju tijela, poboljšanju tjelesne kondicije i usklađivanju pravilne prehrane, dobar oslonac čine dodaci prehrani s crnom rotkvom. Jedan takav proizvod je Active Body iz Yasenka Skinage linije, koji, uz crnu rotkvu, sadrži i druge sastojke poput maslačka, breze, artičoke, sikavice, probavnih enzima i mate čaja.

 | Author: Yasenka Foto: Yasenka

Maslačak i breza poznati su po svojim diuretičkim svojstvima zahvaljujući kojima potiču izbacivanje štetnih i nepotrebnih tvari iz organizma, dok artičoka pomaže u metabolizmu masti čime se smanjuje nakupljanje celulita. Sikavica doprinosi obnovi jetre i njezinih stanica što je izuzetno važno kod masne i opterećene jetre, a probavni enzimi pomažu u razgradnji hrane, apsorpciji hranjivih tvari i eliminaciji plinova. Zadnji, ali ne manje važan, sastojak je mate čaj čija konzumacija potiče metabolizam, pruža energiju, poboljšava učinkovitost vježbanja te tako omogućuje brže gubljenje kilograma i suvišnih centimetara.

Kombinacija navedenih sastojaka u Active Body proizvodu pruža sveobuhvatnu detoksikaciju i podršku u postizanju ravnog trbuha zahvaljujući njihovom sinergijskom učinkom, a prvi rezultati vidljivi su nakon samo 20 dana kontinuirane upotrebe.

Ovaj proizvod posebno je namijenjen osobama koje se suočavaju s metaboličkim sindromom, usporenim metabolizmom, nadutošću, viškom kilograma i problemima zadržavanja vode. Također, odgovara svima koji žele brinuti o svom zdravlju i preferiraju prirodne sastojke čija je učinkovitost potvrđena znanstvenim istraživanjima.

 | Author: Yasenka Foto: Yasenka

Preporučeno trajanje konzumacije ovisi o cilju upotrebe proizvoda. Za osnovni detoksikacijski učinak, preporučuje se dnevna doza od 25 ml tijekom 20 do 40 dana. Za ozbiljnije zdravstvene probleme kao što su masna jetra, povišen kolesterol i visoka razina šećera, preporučuje se produženo korištenje od 4 do 6 mjeseci ili duže, prema individualnim potrebama. Proizvod ima ugodan ljetni okus manga.

Dakle, iako se čini da je za ovu sezonu kasno jer je ljeto već stiglo, zapravo još uvijek ima vremena za postizanje željenih ciljeva. Ključno je pripaziti na prehrambene navike i redovito se baviti tjelesnim aktivnostima. Također, od velike pomoći može biti i uvođenje crne rotkve u prehranu, a kako bi cijeli proces bio što brži i lakši, Active Body će osigurati dodatnu podršku na putu do pozitivne transformacije. S malo discipline, postići ravniji trbuh i zadovoljstvo svojim izgledom na plaži u samo 20 dana je zaista moguće.