Zdravlje 10. siječnja 2024.

Marina Abramović tvrdi da je alternativnom metodom izliječila Lajmsku bolest

marina abramović
Foto: Christopher Soeder/DPA Marina Abramović, snimljena 30. studenog 2023. u Berlinu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Marina Abramovič (77), umjetnica i performerica svjetske slave, rođena u Beogradu, poznata po pomicanju granica u izvedbenim umjetnostima ima novi projekt, ali ovaj put ne radi se o artu nego o zdravlju.

"Bol je moja specijalnost”, kaže Marina Abramović. “Provela sam svoju karijeru izlažući se boli pred publikom. Pokazujem im, ako ja mogu proći kroz svoju bol, mogu i oni kroz vlastitu. Ja sam njihovo ogledalo.” Posljednjih pet desetljeća Abramović je  svoju energiju posvetila nastupima, istražujući granice svog uma i tijela kako bi postala ono što opisuje kao svoje "super ja". S novom godinom pokrenula je i novi projekt - The Marina Abramović Longevity Method, web stranicu posvećenu Abramović metodi za koju tvrdi da pomaže njoj i drugima da se fokusiraju i osvrnu na ono najvažnije - dug i zdravljem obdaren život u sadašnjosti. Na web stranici promovira kapi dr. Brenner za energiju, imunitet, protiv alergija i losion za lice.

Proizvode koje Abramović promovira osmislila je dr. Nonna Brenner rodom iz Kazahstana, čiji se Centar za dugovječnost nalazi u Alpama u Austriji u blizini Salzburga. Brenner smatra da se alternativna i konvencionalna medicina mogu i trebaju nadopunjavati. Dr. Brenner recepte za gore spomenute proizvode dobila je od svog učitelja tibetanskog redovnika dr. Lu Shena. Tvrdi da su ti recepti usavršavani stoljećima, a testirani su i proizvedeni u Švicarskoj. Ambalažu je dizajnirala Abramović i na njoj se nalaze njezini i otisci prstiju dr. Brenner.  Abramović dolazi kod dr. Brenner na tretman pijavicama i tvrdi da ju je upravo ona izliječila od Lajmske bolesti 2017. godine kojom se zarazila u svojoj kući u saveznoj državi New York.

 | Author: Christopher Soeder/DPA Foto: Christopher Soeder/DPA 30. studenog 2023., Berlin: Marina Abramović, umjetnica performansa i dobitnica nagrade "Men of the Year Award", i Todd Eckert, glumac, na 25. dodjeli "GQ Men of the Year Awards"

“Bila sam silno bolesna, bez energije, obišla sam sve bolnice u gradu, pila antibiotike, ali ništa nije pomoglo”, rekla je za Financial Times. “Konačno sam došla do Nonne. Stavila mi je pijavice na trbuh kao dio lijeka. Nevjerojatno je kakav je otrov izašao iz mene - neki crni žele. Osim pijavicama tretirala me kapima za izgradnju imunološkog sustava. Prolazila sam pet, šest energetskih tretmana dnevno. Kod Nonne je kao u pravoj klinici, a ne u wellness centru gdje je vrhunac preporuka da žvačem tvrdi kruh i pijem jogurt 36 puta dnevno", ispričala je Abramović koja tvrdi da je centar napustila zdrava.

Možda te zanima... Lajmska bolest i krpeljni meningoencefalitis: Simptomi, liječenje, prevencija Zdravlje

Novinarka Financial Timesa piše da je probala kapi i da su odlične. "Kapi za imunitet, imaju snažan učinak (vjerujte mi, koristila sam ih), sadrže češnjaka poznat po svojim antivirusnim i antibakterijskim svojstvima, zajedno s prahom čili papričice, limunom i shilajitom, smolastom tvari koja se nalazi u planinama diljem Azije, a za koju se vjeruje da potiče vitalnost i snagu. Antialergijske kapi sadrže korijen sladića koji je bogat antioksidansima i koristi se za suzbijanje alergijskih reakcija. A energetske kapi, osmišljene da daju osjećaj unutarnje snage, sadrže sok od brusnice, jantarnu kiselinu koja daje energiju stanicama kao i brašno od sjemenki grožđa navodno za bolju cirkulaciju i zdravlje kardiovaskularnog sustava. Losion za lice ima svježi miris limuna i sadrži hidratantne biljke, eterična ulja, vitamin C i hijaluronsku kiselinu, zajedno s enzimima nastalim fermentacijom bijelog kruha i bijelog vina."

Možda te zanima... Marina Abramović priznala kako nakon menopauze još više uživa u seksu, zašto je to tako? Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.