Zdravlje 21. veljače 2024.

Rekonstrukcija bradavica popularni je estetski zahvat kod muškaraca, a sve zbog Beckhama

Foto: Instagram Stručnjaci su bradavice Davida Beckhama opisali kao idealne
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osim što ga svi znaju zbog nogometa, David Beckham poznat je i po tome što ima "idealne" bradavice, male i u obliku badema. Upravo zbog toga, mnogi muškarci odlaze na rekonstrukciju bradavica kako bi izgledale poput Beckhamovih.

Davidu Beckhamu (48) zavide muškarci diljem svijeta na njegovim privlačnim crtama lica, zategnutom tijelu i frizurama koje stalno mijenja. Ali sada muškarci plaćaju tisuće dolara kako bi njihove bradavice izgledale više poput Beckhamovih, rekli su vrhunski plastični kirurzi za DailyMail. Njegove bradavice stručnjaci su opisali kao idealne, jer su male, simetrične i imaju oblik badema.

Riječ je o rastućem trendu koji je potaknut nošenjem uskih majica, u kojima se ističu bradavice. Plastični kirurg u New Yorku, dr. Elie Levine, jednom svaka dva tjedna obavlja rekonstrukciju bradavica. Operacija košta do 5000 dolara za obje bradavice i vrlo je praktična - muškarci se mogu vratiti na posao za samo sat vremena.

Rekonstrukcija bradavica izvodi se tako da se zareže oko bradavice kako bi se uklonio dio kože i eventualno suvišno tkivo, a zatim se bradavice ponovno ušiju u kožu. Može se izrezati i veći dio bradavice, odnosno šiljasto područje u sredini bradavice, kako bi izgledale manje i imale oblik badema. 

 | Author: Instagram Foto: Instagram Stručnjaci su bradavice Davida Beckhama opisali kao idealne

Prije operacije, muškarac mora obrijati dlake na prsima. Za operaciju je potreban lokalni anestetik kako bi područje koje se operira utrnulo. Neki su se za operaciju odlučili zbog promjena ili povećanja tkiva dojke što mogu uzrokovati dodaci poput androgena, steroida koji koriste bodybuilderi, pa čak i marihuana. Dr. Levine kaže da se na ovu operaciju često odlučuju muškarci iz Europe, Južne Amerike i SAD-a. Čak 80 % njih je iz New Yorka. 

Rekonstrukciju bradavica na muškarcima Levine je prije ovog trenda radio samo nekoliko puta godišnje. "Rekao bih da to danas nije nimalo neuobičajeno. Muškarci su jednostavno postali svjesniji toga kako izgledaju i kako se oblače. Ako nose uske majice, ne žele da u fokusu budu njihove bradavice", rekao je Levine. 

Možda te zanima... Zašto liposukcija može biti opasna i još tri riskantne plastične operacije Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.