Zdravlje 14. prosinca 2023.

#START WHERE YOUR HEART IS – nova kampanja namijenjena ženama oboljelima od raka dojke

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

 #Start where your heart is naziv je kampanje namijenjene za pomoć svim ženama oboljelim od raka dojke koja počinje u ponedjeljak 18.12. 2023. i nastavlja se u tijeku 2024. godine. Kampanju je pokrenula udruga Marra Altrui sa osnivačicom Marijom Butković, profesionalnom vizažisticom iz Zagreba i jedina je udruga u Hrvatskoj koja se aktivno bavi 3D repigmentacijom areola. Naziv kampanje ujedno označuje i temeljnu ideju ovog vrijednog projekta, upućuje žene na samopregled dojke, odnosno ističe da treba  ''početi tamo gdje je srce''. 

Pozivamo medije i žene oboljele od raka dojke da se priključe kampanji na Instagramu @marraaltrui i na internetskim stranicama www.marraa-altrui.org. Udruga Marra Altrui u sklopu kampanje organizira  besplatnu radionicu šminkanja za žene oboljele od karcinoma dojke. Radionica se održava 18. prosinca od 17 do 20 sati u prostoru salona Marra Studio u zagrebačkom kompleksu Park kneževa, Branimirova 41. Radionica se održava pod sponzorskim okriljem brendova Orbico beauty, Matinata i Kevin Murphy a polaznice se mogu prijaviti na Instagramu @marraaltrui i putem email-a ured@marraaltrui.org

 | Author: PR Foto: PR

Kampanja počinje otvaranjem donatorskog mjesta u Zračnoj luci ''Franjo Tuđman'' u Zagrebu gdje će  uz ulaz do 22. prosinca biti izložene majice na kapuljaču sa logotipom kampanje, malim nacrtanim srcem. Lajtmotiv srca provlači se i kroz sliku koju je darovala mlada umjetnica Alba Miočev, a umjetnina će biti izložena na donatorskom mjestu. Prihod od prodaje majica namijenjen je radu udruge kako bi se omogućilo osnovno djelovanje pomoći ženama oboljelim od raka dojke kroz radionice ljepote, mikropigmentacije areola i bradavica. Nakon Zračne luke Zagreb, donatorski se prostor seli u caffe ''Cvjetni'' na zagrebačkom Cvjetnom trgu, gdje će biti otvoren 23. i 24. prosinca.  

''Mnoge žene, na žalost, još uvijek ne znaju za mogućnost repigmentacije areola i naša je misija educirati ih o svim mogućnostima koje su im na raspolaganju i biti im emotivna i estetska podrška u tijeku svih faza liječenja. Rekonstrukcije dojki u Hrvatskoj sve su češće, a novooboljeli pripadaju sve nižim dobnim skupinama. Upravo zato ističemo i važnost samopregleda,  važnost ranog pregleda, važnost odgovornosti prema vlastitom zdravlju'', izjavila je Marija Butković, osnovačica udruge Marra Altrui. 

Vizažistica Butković već se godinama bavi pomoći ženama koje prolaze kroz liječenje od raka dojke, a njezin je fokus na vezi estetike i medicine. Marija, naime, ističe kako karcinom uz traumatični fizički dio donosi i podjednako bolan emotivni dio koji je povezan s tjelesnim promjenama. Marija Butković nastoji biti podrška ženama koje prolaz  liječenje, kroz organizirane radionice šminkanja i ljepote  te tretmane rekonstrukcije obrva i  areola. Svi detalji kampanje mogu se pronaći na www.marra-altrui.org i @marraltrui. 

 | Author: PR Foto: PR

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.