Zdravlje Odahni bez alergije 03. svibnja 2021.

Ulje crnog kima: Moćan saveznik u borbi protiv alergija i dišnih smetnji!

Ulje crnog kima
Ulje crnog kima dobro je uzimati za prevenciju sezonskih alergija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

  • Počinje sezona alergija i zato se pripremi na vrijeme
  • Hladno prešano ulje crnog kima iz Matičnjakove riznice zdravlja - čuva i štiti organizam, a njegovo ljekovito djelovanje priprema organizam za novu sezonu alergija
  • U nastavku teksta saznaj koje su sve blagodati čudotvornog ulja crnog kima i gdje pronaći najbolje od najboljeg

Važnost zdravlja bi svakome trebala biti na prvom mjestu i nije nimalo sebično ako to svakodnevno činimo. Dapače, to je jedna od najosnovnijih stvari koju bi svaki pojedinac trebao prakticirati – brinuti za sebe. Brinući za sebe, brinemo za druge. Kao što i ako volimo sebe, lakše ćemo voljeti i prihvaćati druge. Prehlade, gripe, virusi, alergije te mnoge druge tegobe, postoje od davnina, a čudesna snaga prirode, nudi pregršt mogućnosti i ljekovitih svojstava koje je na svu sreću – čovjek prepoznao.

Prirodni proizvodi, bez aditiva i konzervansa, imaju veoma djelotvornu moć. Posljednjih mjeseci, sve više posežemo za raznim dodacima prehrani, kako bi zaštitili imunitet i djelovali preventivno jer kako kažu – bolje spriječiti, nego liječiti. Ono što je iznimno važno je – pripremiti organizam na period alergija, a sada je idealno vrijeme jer priroda miruje. Tretman kod alergija najbolje je započeti nekoliko mjeseci prije perioda polinacije (koje počinje u ožujku ili travnju), kako bi se tijelo uspjelo pripremiti za sezonu visoke koncentracije peluda u zraku.

 | Author:

Općenito, alergije predstavljaju neprimjerenu i prekomjernu reakciju našeg sustava obrane na različite, inače neškodljive, čimbenike iz okoline. Možemo reći da su alergeni tvari koje organizam prepoznaje kao strane i potencijalno štetne pa stoga protiv njih stvara specifična protutijela. To je koristan mehanizam obrane od štetnih čimbenika iz okoline, kao što su različite bakterije, virusi i sl. No, ako organizam prepozna, na primjer, bezopasnu pelud cvijeća kao veliku opasnost, tada započne jaku i bezrazložnu imunološku reakciju – tako nastaju alergije. 

Hladno prešano ulje crnog kima daje izvanredne rezultate kod alergičara. Njegova dugoročna upotreba dovodi do znatnog smanjenja simptoma. U jednoj od alergoloških studija tretirao se alergijski rinitis, bronhalna astma i neurodermitis uljem crnog kima u količini od 40-80mg/kg/dan (otprilike 40 kapi, tri puta na dan).

 | Author:

Zabilježen rezultat pokazuje da je subjektivni osjećaj alergije smanjen kod svih ispitanika. Zbog svojeg kemijskog sastava koji uključuje i nezasićene masne kiseline, ulje crnog kima pokazuje povoljan učinak i na astmu (zbog djelovanja omega 3 kiseline), ali i atopijski dermatitis. Ali ne samo to, alergičari na taj način izvrsno preveniraju razvoj drugih tegoba u svom već imunološko osjetljivom organizmu. 

Crni kim (Nigella sativa) je ljekovita biljna vrsta koja se od davnina koristi u medicinske svrhe i to kao hladno prešano ulje, tamno žute boje, intezivnog mirisa i okusa. 100% hladno prešano ulje crnog kima, učinkovito djeluje protiv alergija, regulacije imuniteta i šećera, a njegova široka namjena kod raznih zdravstvenih tegoba je nevjerojatna. Radi svog pikantnog okusa, onima koji ga neće rado uzimati samog na žlicu, sugeriramo kombiniranje s medom. Matičnjakova riznica različitih vrsta funkcionalnog meda, prava je škrinja s blagom. Nigella, Nigella Junior, Malvamed, samo su neki od moćnih saveznika čija je djelotvornost vidljiva i osjetna već nakon kraćeg ali kontinuiranog konzumiranja. 

 | Author:

Ulje crnog kima posjeduje snažno imunomodulatorno djelovanje, utišava pretjeranu upalnu reakciju imunog sustava, bilo kod autoimunih ili kod alergijskih reakcija. Također, regulira oslabljeni imunitet povećavajući aktivnost i broj T-limfocita i NK stanica koje čine prirodni obrambeni mehanizam protiv virusa, bakterija i gljivica. Značajno ublažava astmu i ostale alergijske reakcije dišnih puteva, bronhija i pluća, pospješuje funkciju disanja, odnosno - omogućuje nam da udahnemo više kisika.

Proizvode možeš pronaći u specijaliziranim prodavaonicama zdrave hrane, u svim boljim ljekarnama, a kompletan asortiman Matičnjaka možeš pronaći u Fitzona centru u Zagrebu. Za one sklonije online kupnji, ulje crnog kima ili neke druge proizvode, potraži na webshopu Matičnjaka klikom OVDJE gdje možeš pronaći detaljnije informacije o proizvodima i provjeriti što se još nudi u Matičnjakovoj riznici zdravlja.

Svjedočimo globalnom fenomenu porasta broja alergija i zato, neka crni kim postane tvoja prva poveznica s prirodom. Matičnjak ulje crnog kima odlikuje kvalitetno sjeme i svježe prešanje, izrađuje se u malim serijama i uvijek je svježe. Bonus, riječ je o hrvatskoj proizvodnji!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.