Maja Matus iz Trogira poslala nam je recept za toskansku pitu od borovnica i crvenog ribizla s maslinovim uljem kojeg je stručni žiri zdravakrava.hr i gastro.hr proglasio receptom tjedna. Pošalji nam i ti svoj originalni zimski recept i možda uđeš u izbor za kuharicu zime koje osvaja poklon bon u vrijednosti 3000 kuna!
Kuharica tjedna Maja Matus za nagradu od Maggija dobiva poklon paket proizvoda Maggi Sočno iz pećnice i druge začine te poklone iznenađenja, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.
Također ulazi u izbor za kuharicu zime, kojoj će Maggi darovati poklon bon u vrijednosti 3000 kuna za kupnju pećnice u Technomaxovom dućanu u zagrebačkom shopping centru King Cross.
Saznaj kako i ti možeš sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu zime!"
Sastojci za 6 osoba:
- 2 jaja
- 135 g kristal šećera
- 90 g otopljenog maslaca
- 60 ml domaćeg maslinovog ulja
- 75 ml mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 200 g glatkog pšeničnog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 125 g svježih ili zamrznutih borovnica
- 125 g svježih ili zamrznutih crvenih ribizla
- ribana korica 1 naranče
- ribana korica 1 limuna
- šećer u prahu za posipanje