Ljepota i relax 04. veljače 2011.

U čemu je tajna brazilskog feniranja?

Keratin5
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Brazilsko feniranje, novi tretman za regeneraciju suhe i oštećene kose i najdjelotvorniji profesionalni tretman ravnanja kose u svijetu, nedavno je stigao u Hrvatsku. Ivana Šundov, vlasnica studija Diva stil, koja ga je i sama isprobala, objašnjava kako djeluje

Brazilsko feniranje, koje se naziva i tretman keratinom, traje oko sat i pol, ovisno o dužini kose. Samom tretmanu uvijek prethodi savjetovanje s frizerom - pregled kose i preporuke za njegu u skladu sa stanjem kose. Potom slijedi pranje posebnim šamponom bez sulfata i nakon toga djelomično sušenje.

Keratin popunjava oštećene vlasi

Središnji dio tretmana je nanošenje proizvoda s keratinom, proteinom koji se inače nalazi u našoj kosi, a na ovaj način stvara zaštitni proteinski sloj oko srži vlasi te popravlja stanje kose. Nakon toga slijedi feniranje i kao zadnja faza peglanje, kako bi se izravnale kovrče. Ako ne želiš imati ravnu kosu, na ovaj tretman možeš ići i samo samo kao njega i preskače se zadnja faza peglanja – klijenticu se isfenira po želji.

U svakom slučaju, krajni rezultat je glatka, čvrsta i zdrava kosa u dobrom stanju i blistavog sjaja. Cijena tretmana je 600 kuna, a rezultati taraju do 16 tjedana. U zagrebačkom studiju Diva stil u Miramarskoj 20, od 1. veljače traje akcija s promotivnom cijenom 400 kuna!

Rezultati tretmana vidljivi su odmah, a općenito se preporučuje ponoviti ga nakon 16 tjedana, iako se radi veće efikasnosti, a ovisno o stanju kose, prema preporuci frizera može ponoviti i ranije.

Prirodno sjajna kosa bez kovrča

Pitali smo Ivanu koja su pravila njege kose nakon tretmana:

"Nakon tretmana kosu se ne smije prati sljedeća 72 sata, a želiš li ravniju kosu, potrebno ju je naredna tri dana prepeglavati peglom. Za dugotrajno zadržavanje keratina u kosi, najbolje ju je održavati preporučenim preparatima, odnosno barem šamponima bez sulfata. Ne preporučuje se močenje kose u bezenu ili moru, jer klor i slana voda neutraliziraju djelovanje tretmana. Kosu ne bi trebalo bojati tijekom 14 dana nakon nanošenja keratina."

Ivana je i sama isprobala tretman brazilskog feniranja jer ima prirodno lagano kovrčavu kosu i suhe vrhove:

"Kosa mi je ostala prirodno lepršava, lakše i brže se suši, odnosno fenira, što je super za sve zaposlene žene, jako se sjaji i puno je mekša. Jedva čekam da ponovim tretman. Voljela bih još naglasiti da je kod zdrave kose rezultat 80 posto već pri prvom nanošenju."

Cocochoco keratin

U tretmanima brazilskog feniranja u Diva stil studiju upotrebljavaju brazilski proizvod s keratinom Cocochoco. Taj je brand nastao  2000. godine u Brazilu i, kao dokazano siguran za sve tipove kose, stekao je popularnost i u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Vrijednost Cocochoco proizvoda je u dokazanom uspjehu trenutne regeneracije kose oštećene pri bojanju, izbjeljivanju, nadogradnji ili nekom drugom kemijskom postupku.

"Proizvodi Cocochoco su neštetni proizvodi koji su prošli sva testiranja prije ulaska u EU, a hrvatski distributer je proizvode testirao i u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, gdje su potvrdili da ne sadrži štetni formaldehid, koji je otkriven u nekim proizvodima za brazilsko feniranje u svijetu.

Uz korisne sastojke koje sadrži, potvrđeno ja da proizvod nije štetan za prirodu i da nije testiran na životinjama", ističe Ivana Šundov.

Da bi klijentima otklonili svaki mogući tračak sumnje, u Diva stil studiju na recepciji imaju sve certifikate, dokumente i izvješća koje klijenti mogu zatražiti i pogledati kad god zatraže.

Proizvodi za njegu nakon tretmana

Linija Cocochoco proizvoda za njegu kose, koja sadrži šampon bez sulfata, masku i serum za ravnanje kose, namjenjenja je produženju vijeka Cocochoco profesionalnog tretmana brazilskog feniranja.

Proizvodi iz te linije sadrže patentirani brazilski super-hranjivi kompleks (Brazilian Super-Nutrient Compleks), koji održava kosu ravnom između dva profesionalna tretmana.

Pored toga, ekstrakti kakaa, bogati antioksidansima i aminokiselinama, poboljšavaju zdravlje kose dajući snagu i elastičnost svakoj pojedinoj vlasi. Rezultat je ravna, zdrava kosa blistavog sjaja, bez kovrča.

Više info: www.divastil.hr

Među komentarima članka koji su ostavljeni do ponedjeljka 14. veljače u podne, izabrali smo dva najzanimljivija! Autorice tih komentara, koje se služe korisničkim imenima zirafa 888 i lole, od Diva stil studija na dar dobivaju tretman brazilskog feniranja.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      violeta1

      Eto znala sam da cu zakasniti!Tako mi je krivo ,eto pisem vam u skoro 2h ujutro i molim vas darujte mi to,jer to mi stvarno treba.Dosta mi je vezanja kose u rep,zelim imati dugu i ZDRAvu kosu!!!!!!Nemam uopce slobodnog vremena,imam troje male djece(zato vam i pisem u 2h)Moja kosa je jako cudna,leti na sve strane i izgleda bezivotno,nema sjaja,osim kad je ispeglana .Molim vas ispunite mi tu zelju da napokon izgledam lijepo i dotjerano,jer vec dugo nisam sebi nesto priustila.Zahvaljujem

    • Default avatar -
      saritaa

      Draga zdrava kravo i draga ''Diva''. Napokon sam pronašla rješenje za svoju kosu i nadam se da će te mi Vi to omogućiti. Pročitala sam Vaše članke koji su vrlo privlačni. Imam jako neposlušnu, valovitu, suhu, oštećenu kosu i neznam što bih s njom.. Nakon svakog pranja kosu moram vezati u rep. Prijatelji me ispituju zašto ne raspustim kosu kao moje vršnjakinje, a ja im to ne mogu objasniti.. :( ( kosa mi je raspuštena jedino kada se opeglam, a za to baš i nemam vremena jer idem u školu, a treninge imam gotovo svaki dan. ) Voljela bih imati ravnu, glatku, sjajnu i što je najvažnije zdravu kosu. Nadam se da će se moji snovi ostvariti, pozdrav!

    • Avatar poppy
      poppy

      hey, da, da, necete cuti nista novo od mene sto vec niste culi, tj. procitali. I mojoj bi kosi super dosao ovaj tretman, da joj vrati sjaj i da bude ravna, bez svakodnevnog peglanja. eh, pa se sada vjerojatno pitate, zasto da izaberete bas mene??? jedini razlog je taj sto moja kosa zasluzuje samo i jedino savrsenstvo (koje ja trazim tako da vrlo cesto mijenjam frizerske salone,posto smatram da jos uvijek nije dobila onaj tretman koji zasluzuje). Pa, ako joj Vi mozete pruziti to savrsenstvo koje zasluzuje, izabrat cete bas mene i moju kosu kako biste dokazali da to stvarno mozete pruziti ;). vidimo se! :)

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.