Dijeta 13. svibnja 2011.

Uz žensku trenericu lakše se mršavi

Petra-Renata
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako je Petra na početku projekta bila u slaboj kondiciji, sada vježba pet puta tjedno. Naglasak je stavljen na vježbe koje uključuju više mišićnih skupina u jednom te na "životne" vježbe poput pravilnog podizanja i penjanja, kaže njena trenerica Renata koja Petru motivira pozitivnim stavom, razgovorom i savjetima

 Uz "životne" vježbe do bolje kondicije

Za Petrinu fizičku kondiciju u projektu "Mršavimo zajedno" brine se osobna trenerica Renata Buljan Lovrinčević iz Fitness centra Guliver Energija. Do početka ovog projekta Petra se nije bavila nikakvim aktivnostima, pa je bila u prilično slaboj kondiciji.

Zato su se njeni treninzi u prva dva tjedna temeljili na kardio programu. Petra koristi traku, orbitrek, vawe, steper i bicikl u svrhu postizanja bolje kondicije i potrošnje potkožnog masnog tkiva, uči osnove pravilnog razgibavanja, radi kompleksnije korektivne vježbe na strunjači, isteže se i relaksira.

Projektu je od samog početka pristupila vrlo ozbiljno pa vježba pet puta tjedno, u trajanju od 90 do 120 minuta.

Renata kaže da Petra nema kritične točke na tijelu u klasičnom smislu.

‘Niti jedan dio tijela ne bih izdvojila jer se višak kilograma harmonično raspodijelio po cijelom tijelu. Petra ima jako lijep oblik tijela. Naglasak smo stavili na vježbe koje uključuju što više mišićnih skupina u jednom i na vježbe koje su "životne" - pravilno podizanje, nošenje, penjanje’, govori Renata.

Ključ kvalitetnog treninga je dobra atmosfera

'Petra je jako motivirana i to kao trener iskorištavam, a i dodatno potičem spominjući osjećaj koji će imati kad vidi svoje rezultate. Ipak su rezultati najbolja motivacija’, dodaje Renata koja uz to s Petrom razgovara i puno se smije, što je dobrodošlo za kvalitetan trening.

S obzirom na dosadašnji trud i napredak, Renata očekuje da će Petra postići vidljive rezultate, ali i važnije, da će usvojiti zdrave navike koje uključuju redovitu aktivnost i uravnoteženu prehranu i u tome uživati.

‘Petrin i moj plan je postići što bolji rezultat do kraja projekta “Mršavimo zajedno”, ali naš zajednički rad tu ne prestaje. Dogovor je nastaviti vježbati do postizanja krajnjeg cilja, idealne kilaže. Svjesni smo da je deset tjedana ipak kratak rok za Petru, ali je i više nego dobar početak’, kaže Renata.

Ne zamaram se brojkama

Za svoju trenericu Petra ima samo riječi pohvale.

’Trening s Renatom prije svega je zabavan! U prvi trenutak bilo mi je, priznajem, krivo kad sam vidjela kako ja jedina imam žensku trenericu i pomislila sam: ajme, pa ja baš po svemu moram biti posebna.

Čim sam upoznala Renatu moje se mišljenje apsolutno promijenilo. Oduševila me na prvi pogled, cijeli se trenig smijemo i pričamo, daje mi savjete iz svih polja, podupire me i olakšava mi nedoumice’, zadovoljno priča Petra.

’Pritom se ne zamaramo brojkama, primjerice hoću li napraviti 10 ili 20 trbušnjaka. Nemamo pravilo o određenom broju ponavljanja vježbe, nego svaku vježbu izvodimo dok god ja to mogu’, kaže Petra koja sada na svakom treningu povećava broj izvođenja vježbi.

I ritam od pet treninga tjedno Petri odgovara. ‘Kad u nedjelju nisam imala trening borila sam se s porivom da i taj "slobodan" dan iskoristim vježbajući’, otkriva Petra.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      janja2

      Let's go Pepi! Pokaži snagu girl power-a i dokaži da ti to možeš! =) s tobom smo, pozz iz kišnog Zg

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.