Zdravlje 29. listopada 2012.

Reiki tretman donosi pozitivne vibracije

Reiki-Tretman
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Reiki je riječ japanskog porijekla i označava univerzalnu životnu energiju. Riječ Rei se prevodi i kao ''viša inteligencija'' a Ki je nefizička energija koja animira sva živa bića. Mnogi terapeuti jako cijene reiki zbog balansirajućeg i relaksirajućeg učinka na fizičkom, a posebno na emotivnom nivou

Kada se viša energija reikija sretne s nižom energijom tuge, bijesa ili depresije, one bivaju iscjeljene. Što se točno događa tijekom tretmana otkriva reiki terapeut Saša Momić, kojeg možes kontaktirati na email: sankarshan.reiki@gmail.com

Reiki energetski tretman obično traje minimalno sat vremena dok osoba opušteno leži ili sjedi. Iako se najčešće radi na stolu za masažu, nije ograničen ni na koji način dok god je klijent u opuštenom i ugodnom položaju. Osoba je u ugodnoj odjeći tijekom cijelog tretmana. Predpriprema nije nužno potrebna, ali se tradicionalno vrši opušteni razgovor upoznavanja tijekom kojeg se i klijent i terapeut "odvajaju" od svakodnevice i ulaze u spiritualni unutarnji prostor. Tijekom razgovora i savjetovanja klijent iznosi specifične tjelesne, emotivne ili duhovne izazove ili brige kroz koje trenutno prolazi.

Stres je neprijatelj broj jedan

Energetski gledano, navedene negativne emocije postoje kao određene vibracije unutar našeg energetskog polja (aure). Potiskivanjem istih, one ne nestaju, nego nastavljaju postojati unutar aure čovjeka, te ometaju slobodan protok životne energije kroz meridijane i energetske centre (čakre).  Npr., potisnuta ljutnja se skladišti u meridijanu jetre, koja tada zbog blokade ne dobiva dovoljno energije i smanjuje se efikasnost njenog rada. Rezultat? Opterećenost tijela toksinima, debljanje, iritabilnost. Kada Reiki dovede u tijelo struju univerzalne životne energije, blokade bivaju uklonjene, protok energije je ponovno uspostavljen, i balans je uspostavljen. Kada se viša energija Reikija sretne sa nižom energijom tuge, bijesa ili despresije, one bivaju iscjeljene.

Tijekom tretmana se takva "otpuštanja" nagomilanih emocija doživljavaju kao uzdasi olakšanja, smijeh, itd. Nakon takvih doživljaja, klijent osjeća veliku opuštenost i regeneraciju, kao da je "nanovo rođen", objašnjava Saša Momić.

Reiki je univerzalna životna energija namijenjena svim živim bićima. Tradicionalno se smatra da Reiki posjeduje svoj vlastiti kod spiritualne inteligencije, te se prilagođava primatelju na način koji mu je u tom trenutku najpotrebniji za uspostavljanje balansa. Tako ograničenja po pitanju dobi ne postoje. Dapače, djeca i bebe obožavaju Reiki, kao i životinje i biljke. Blagotvorno utječe na sve, jer ista životna sila (prana, mana, ki, chi...) teče kroz sva živa bića', kaže Saša.

Koliko tretmana je potrebno?

Izvrsne rezultate Reiki tretmana je zabilježila čak i konvencionalna medicina. Napredak se vidi već prilikom prvog tretmana u vidu duboke relaksacije, povećanja vibracijske razine energije klijenta i uklanjanje blokada. Što se više tretmana radi, dobrobit je veća i dublja, a sam rezultat ovisi o trenutnom stanju i spremnosti klijenta i o ozbiljnosti samog zdravstvenog stanja. Najdublji uzroci svih poremećaja su emotivno-spiritualni i na tim razinama Reiki prvenstveno radi, a tjelesno zdravlje je samo nusprodukt balansa na tim razinama. Energija uvijek radi na samom uzroku nekog disbalansa, a ne na posljedicama.

Učinak tretmana

'Stres je na najdubljim razinama pogrešna percepcija nas samih i svijeta u kojem živimo. Opiranje promjenama i nedostatak vjere u nešto uzvišeno; da se sve dešava za našu dobrobit. Dalje, nedostatak dharme; aktivnosti i posla za koji smo stvoreni, gdje leže naši talenti i izvorne sposobnosti, te u čemu uživamo. Nasuprot tome, većina nas je prisiljena raditi za nekoga drugoga, nešto što uistinu ne volimo. Idealno je da se naš posao ne razlikuje od nas samih. Stres u nama stvara emocije koje ne možemo slobodno izraziti tijekom dana, što stvara energetske blokade. Te blokade dovode do smanjenog protoka energije i lošijeg rada tjelesnih organa.

Na primjer, potisnuta ljutnja blokira jetru i izaziva izrazito defenzivnu viziju svijeta i ljudi. Takva nisko energetska stanja još više uvjetuju da svijet oko nas vidimo na iskrivljen način, a to donosi novi stres. Radi se o začaranom krugu u kojem je potrebno uspješno razbiti blokade, otpustiti stres i resetirati sustav - svjež početak. U tom stanju lišenom stresa i blokada, tijelo napokon ima prostora da se samo počne iscjeljivati i balansirati. Kada se radi s energijama, jako je bitan odabir onih energija koje prepoznaju ljudsko tijelo kao savršenu kreaciju i ne "nameću" se tjelesnoj inteligenciji; samo stvaraju uvjete u kojima je ona podržana. Reiki je savršena energija za to'.

'Iskustva tijekom tretmana su točno onakva kakva bi trebala biti - individualna. Kako reiki otpušta sve tenzije, tjeskobu i strah, nastupa osjećaj mira i blagostanja', pojašnjava Saša.

Ono što svi osjećaju je:

  • osjećaj duboke relaksacije
  • prekrasan sjaj koji teče kroz njih i obavija ih
  • osjećaj hladnoće, topline ili trnaca kako se energija kreće i balansira
  • viđenje boja, slika i dubokih uvida
  • smanjenje bolova
  • općenit osjećaj lakoće, kao da smo se tek probudili

Stres u svakodnevnom životu

U davno minula vremena, svaki čovjek je imao sposobnosti kanaliziranja univerzalne životne energije i mogao se sam intuitivno iscjeliti. Danas nam je potrebna prethodno opisana pomoć od autentičnih energetskih terapeuta. Pravi terapeut nije samo kanal božanskih energija; on zna da je za potpun balans potrebno uskladiti i prehranu i tjelovježbu (uvijek u kombinaciji s dubokim disanjem), te ponuditi savjetovanje kako bi osoba sama shvatila zašto su dobrovoljne promjene bolje nego prisilne.

Misli stvaraju djela; djela stvaraju navike; navike stvaraju karakter; a karakter nam određuje sudbinu.

Energetske tretmane potrebno je podržati pravilnom i individualno usmjerenom prehranom i vježbanjem. Sama alkalizacija, mineralizacija i hidratacija tijela putem hrane i suplementacije reducira 40 posto stresa i osoba se daleko lakše nosi sa svakodnevnim zadacima te pozitivnije razmišlja.

Reiki, idealna prehrana i odgovarajuća tjelovježba podižu našu vibraciju, stvaraju pozitivne i optimistične misli i navike, i konačno, privlače u naš život sudbinu kakvu svi želimo.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      nitron

      Odličan tekst, kako Vas nači i kako početi s tretmanima. Hvala unaprijed na odgovoru.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.