Ljepota i relax 22. svibnja 2016.

Kako koristiti ulja za lice?

Ulje-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Probaš li njegovati kožu prirodnim uljima, teško da ćeš se vratiti običnim kremama na koje si navikla jer prirodnim uljima možeš riješiti brojne probleme s kožom. Aromaterapeutkinja Petra Brzović za sve tipove kože lica savjetuje prirodno ulje jojobe koje regulira lučenje žlijezda lojnica suhe ili masne kože lica

Prirodnim uljima do njegovane kože

Prirodna ulja dio su njege lica žena već stoljećima jer intenzivno djeluju na kožu, ali i na tvoja osjetila zbog svog mirisa. Aromaterapeutkinja Petra Brzović rekla nam je kako prirodna ulja njeguju i hrane kožu lica te joj daju potrebnu vlažnost, minerale, vitamine, vodu i masnoću. Zabluda je da se masnu kožu ne smije tretirati uljima jer je ona često izložena agresivnim proizvodima koji je isušuju i baš zbog se preporučuje koristiti prirodna ulja.

Ulje jojobe za sve tipove kože

''Prirodna ulja jako dobro hrane kožu lica i daju joj sve što joj je potrebno. Najbolje je odabrati ulje prema tipu kože lica. Za sve tipove kože lica preporučujem prirodno ulje jojobe jer ono regulira lučenje žlijezda lojnica. Ulje jojobe odlično je za svaki tip kože lica jer kod masne kože ono signalizira žlijezdama lojnicama da prestanu lučiti masnoće, a u slučaju suhe kože lice ono potiče žlijezde lojnice na rad'', objasnila je Petra.

Za suhu kožu lica Petra preporučuje prirodno ulje avokada ili divlje ruže, dok masnijoj koži preporučuje tretiranje uljem divlje ruže. Petra savjetuje da se prirodna ulja nanose svakodnevno ujutro i navečer. ''Kreme za lice možemo u potpunosti zamijeniti prirodnim uljima i kada jednom isprobamo ulja i kada se naša koža navikne na njih, teško ćemo se vratiti kremama'', rekla je Petra.

Prije nanošenja ulja, navlaži lice

Aromaterapeutkinja savjetuje nanošenje prirodnih ulja na vlažnu kožu lica. Preporučuje vlaženje kože vodom ili još bolje, hidrolatom. Za problematičnu kožu, sklonu aknama savjetuje hidrolat čajevca, a za sve ostale tipove kože hidrolat lavande. Kod odabira prirodnih ulja za lice Petra napominje kako treba obratiti pažnju na to da su ulja hladno prešana i iz organskog uzgoja jer rafinirana ulja mogu sadržavati ostatke kemikalija iz procesa proizvodnje. 

Čemu služe serumi za njegu lica doznaj na portalu Budi.IN.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.