Dijeta 10. travnja 2015.

Preuzmi jelovnik i zdravo mršavi!

Dijeta_Detoks
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Teška hrana kojoj se tijekom blagdanskog stola nerijetko mnogi okrenu uključuje obilje namirnica životinjskog porijekla, visoki udio masti i šećera, opterećuje organizam i najčešće je glavni uzrok viška kilograma. Mršavimo zajedno klub ti daruje stoga detoksikacijski dnevni jelovnik koji će ubrzati tvoju probavu te povoljno djelovati na jetru

Uravnoteženi jelovnik u vrijednosti od 1543 kalorije

Naše tijelo najlakše ćemo rasteretiti tako da smanjimo unos hrane, a jelovnik baziramo na hrani biljnog porijekla koja će ubrzati probavu te uvrstimo namirnice koje povoljno djeluju na jetru - naš najveći detoksikacijski organ. Kvalitetna detoksikacijska dijeta ne zagovara post već predstavlja uravnoteženu dijetu koja neće uzrokovati nutritivne deficite. 

Svaki jelovnik Mršavimo zajedno kluba je cjelovit i nutritivno uravnotežen, a ukupne energetske potrebe svakog korisnika Kluba smanjene su za 500 kalorija kako bi se ostvario gubitak od pola do jednog kilograma tjedno. Tako se kilogrami smanjuju sporijim tempom, no postignutu željenu tjelesnu masu lakše je održavati što je i konačni cilj ovog programa. Donosimo ti primjer uravnoteženog detoksikacijskog jelovnika u vrijednosti od 1543 kalorije koji je izradio nutricionistički tim Vitaminoteke. Više od 60 preostalih kontinentalnih, mediteranskih i vegetarijanskih jelovnika čeka te u Klubu!

Ugljikohidrati: 54 %

Bjelančevine: 17 %

Masti: 29 %

Doručak

Detoks smoothie 

  • Sastojci: 1 banana, 100 g ananasa, 100 g špinata, 20 g badema, 1 žlica muesli, 1 dl zobenog ili rižinog mlijeka
  • Priprema: Sve sastojke stavi u blender i izmiješaj do homogene smjese. Dodaj vode do željene konzistencije.

Međuobrok 1

Naranča (1 komad) 

Više od 60 individualnih kontinentalnih, mediteranskih i vegetarijanskih jelovnika prilagođenih upravo tvojim tjelesnim mjerama i navikama možeš dobiti u Mršavimo zajedno klubu!

Ručak 

Palenta s povrćem 

  • Sastojci: 1/4 šalice kukuruzne krupice, 2 žličice maslinova ulja, 1/2 tikvice, 1 rajčica, 40 g feta sira ili grabancijaša, bosiljak i vlasac po želji
  • Priprema: Palentu skuhaj u kipućoj vodi i premjesti u nauljenu vatrostalnu posudu. Pusti da se ohladi i stisne. Tikvice nareži na ploške, posoli i nakon 10-ak minuta iscijedi. Rajčicu nareži, a sir grubo usitni. Po palenti posipaj nasjeckani bosiljak i vlasac pa posloži povrće. Peci na 200 stupnjeva do 7 minuta, zatim posipaj sirom i peci još 4 minute.

Salata od kiselog kupusa (100 g) 

Međuobrok 2 

Acidofil ili kefir (200 g)

Večera

Juha od brokule

  • Sastojci: 125 g brokule, 1/2 poriluka, 2 žličice ulja, 1 šalica povrtnog temeljca, začini po želji
  • Priprema: Na ulju pirjaj nasjeckani poriluk dok ne omekša. Dodaj brokulu i temeljac te zagrij do vrenja. Kuhaj dok brokula ne omekša. Štapnim mikserom usitni sastojke do kremaste konzistencije.

Posni sir (100 g) sa sjemenkama sezama (2 žličice sjemenki)  

Dvopek (2 komada) 

Učlani se u Mršavimo zajedno klub i počni mršaviti već danas prema uravnoteženim jelovnicima uz koje nećeš osjećati glad!

Pripremi proljetni zeleni detoks smoothie.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      elenaggg

      Tablete za mršavljenje - http://acaiberry900.lv Skinula sam 24 kilograma u 4 I pol mjeseca. Nisam željela uzimati nikakve pilule,ali moja kćer mi ih je dala kao dar. Izgledam bolje,osjećam se bolje.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.