Ljepota i relax 20. kolovoza 2015.

Tonik od peršina protiv sunčanih mrlja

Pers-Ups
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Naša čitateljica Helena Živaljić poslala nam je domaći recept za prirodni tonik od peršina protiv hiperpigmentacijskih mrlja. Prednost ovog tonika je što se može koristiti i ljeti za razliku od kozmetičkih tretmana izbjeljivanja kože koji se isključivo rade u zimskom periodu. Uz dosljednu primjenu nježno, ali uspješno uklanja mrlje na koži

Prirodna eterična ulja iz peršina

Ljeti su sve učestalije smeđe mrlje ili hiperpigmentacija po licu, ali i drugim dijelovima tijela. Žene se ovog estetskog problema pokušavaju riješiti u kozmetičkim salonima i raznim skupim preparatima. Takvi tretmani često su agresivni za kožu i izazivaju mnoge neželjene nuspojave. A jedan čudesan lijek protiv mrlja svi imamo pri ruci, a to je peršin. Ovaj najpoznatiji začin na svijetu poznat je po svojim blagodatima za kožu. Sadrži obilje vitamina C, A, K, mnoštvo minerala, betakaroten, flavonoide te prirodna eterična ulja. Zahvaljujući tome, uz to što izbjeljuje mrlje učinkovito sprečava i nastanak bora.

Postupak izrade:

  1. Stručak nasjeckanog peršina stavi u staklenu posudu i prelij s 1 dcl domaće rakije i 1 dcl prokuhane i ohlađene vode. 
  2. Zatvori i drži na blago sunčanom mjestu dva tjedna. Nakon toga procijedi i čuvaj u staklenoj zatvorenoj posudici u hladnjaku. 

Način korištenja: 

Navečer blazinicom natapkaj po licu i zatim nanijesi svoju uobičajenu kremu za lice. Prednost ovog tonika je što se može koristiti i ljeti za razliku od kozmetičkih tretmana izbjeljivanja kože koji se isključivo rade u zimskom periodu. Uz dosljednu primjenu nježno, ali uspješno uklanja mrlje na koži. 

Doznaj kako ublažiti celulit masažom kod kuće.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.