Ljepota i relax 22. siječnja 2016.

Zima - stvorena za saune i wellness

Visece Ljuljacke-630
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dolaskom hladnijih dana, nauči kako njegovati svoje tijelo i duh i osloboditi se nagomilanog stresa. Doživi wellness u Termama Tuhelj!

Nakon praznika i odmora, ali i dolaskom hladnijeg razdoblja, našoj je koži potrebna dodatna pažnja usmjerena na održavanje i obnovu oštećenog hidrolipidnog sloja. Koži je potrebna dodatna njega, zaštita i hidratacija. Najveće potrebe za intenzivnom njegom kože izražene su tijekom zime. Zimi je koža suha, najčešće raspucala na rukama, bez sjaja i svježine. 

Voda s klorom nepovoljno djeluje na našu kožu

Tijekom zimskih mjeseci centralno grijanje, suh zrak, svakodnevna tuširanja sapunima i šamponima uz vodu obogaćenu klorom utječu vrlo nepovoljno na našu kožu i dovode do pojave peckanja, jakog svrbeža, zatezanja, manjeg ili jačeg ljuskanja na površini, uz razvoj crvenila i grubosti. Sve te vidljive promjene uz svrbež i iritaciju, nastaju nakon oštećenja zaštitnog hidrolipidnog sloja kože tijela i lica.

Terme Tuhelj i stručan wellness tim znaju se nositi s lošim utjecajem hladnog vremena, zato svojim gostima preporučuju posebne tretmane i programe. Kroz zimski period preporučujemo tjedni posjet Svijetu sauna ili 2 x mjesečni posjet SPAeVITA centru. U mjesecu siječnju posebno preporučuju tretman za muškarce i žene s malachite koncentratom.  Ekstrakt kamena malahita pomaže koži koja je osjetljiva i sklona crvenilu

Umiruje iritiranu kožu i vraća ju u ravnotežu. Isto tako, u svoj tjedni raspored stavi saunanje gdje će ti topli zrak sauna i mirisi aromatičnog ulja, uvelike pomoći prilikom jačanja imuniteta i borbi protiv prehlade. U Svijetu sauna pripremili su i posebne dnevne sauna programe kao i poseban ladies day utorkom gdje je dan rezerviran samo za žensku populaciju. U mjesecu siječnju, preporučuju program medom i mlijekom za posebnu regeneraciju kože. Između saunanja, popij čaj u wellness baru ili vodu s dodatkom voća.

Ako svojem wellness danu, dodaš još i plivanje u ljekovitoj termalnoj vodi, tvoj organizam će ti biti zahvalan. Na Vodenom planetu Terma Tuhelj pripremili su i velik broj aktivnosti u vodi kao što su vježbe s fizioterapeutom, vježbe s rekvizitima, ai chi tehniku vježbanja, plesni vodeni aqua aerobic.  Ako ipak voliš samostalno istraživanje bazena, prepusti se plivanju u 25 m plivačkom bazenu.

Pusti mašti na volju, osmisli sama svoj wellness dan i ponesi kući neku zdravu naviku.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.