Ljepota i relax 18. ožujka 2016.

5 beauty trikova s jabučnim octom

Jabučni_Ocat
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jabučni ocat ti možda neće pomoći da skineš kilograme, ali svakako može biti jedan od sastojaka u njezi kože. Naime, jabučni ocat može spriječiti nastanak akni ili se koristiti kao zaštita laka za nokte, odnosno da lak traje duže. To su samo neki od primjera za korištenje jabučnog octa u kozmetičke svrhe, a mi smo otkrili još nekoliko njih

5 načina za korištenje jabučnog octa za njegu

  • Kupka za tijelo - Dodaj oko 250 mililitara jabučnog octa u kadu napunjenu toplom i uživaj u pripremljenoj kupi 15-ak minuta. S obzirom da je pH razina jabučnog octa slična razini pH kiseline unutar zaštitnog sloja naše kože, ova kupka će doprinijeti pH ravnoteži tvoje kože.
  • Tonik za lice - Izmiješaj jednu žlicu jabučnog octa i dvije šalice vode. Navlaži vaticu te prijeđi njome preko čistog i suhog lica kako bi mješavina zategnula kožu. Nemoj ispirati mješavinu jer će se miris jabučnog octa nestati puno prije. Prirodna alfa-hidroksi kiselina i octena kiselina sadržane u jabučnom octu potiču cirkulaciju te će smanjiti vidljivost pora na tvom licu.
  • Tekućina za ispiranje kose - Pomiješajte dvije žlice jabučnog octa s jednom šalice vode, i koristiti kao preljev za kosu nakon njenog pranja. Temeljito isperi preljev od jabučnog octa te tek nakon toga dodaj regenerator. Octena kiselina u jabučnom octu uklonit će prljavštinu nastalu korištenjem različitih proizvoda za kosu i pomoći ti da tvoja kosa vrati prirodan sjaj.
  • Za njegu opeklina od sunca - Izmiješaj zajedno pola šalice jabučnog octa i četiri šalice vode. Natopi ručnik s otopinom te prekrij njime opekline na koži. Jabučni ocat pomaže postizanju razine pH ravnoteže kože, olakšava liječenje i sprječava stvaranje mjehura.
  • Za liječenje uboda insekata - Navlaži pamučnu krpicu ili vatu s nerazrijeđenim jabučnim octom te premaži mjesto uboda insekta kako bi na koži osjetila trenutno olakšanje. Kiselina u octu neutralizira svrbež, a njegova anti-upalna svojstva sprječavaju oticanje i brzinski balansiraju pH razinu na mjestu uboda.
Saznaj više o neobičnim primjenama jabučnog octa!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.