Dijeta
617 prikaza

Davor Meštrović

Davor
Poznati televizijski voditelj Davor Meštrović mršaviti će zajedno s nama u petoj sezoni projekta ''Mršavimo zajedno''. Davor kaže kako ima višak kilograma odkad zna za sebe, a najveća mu je želja stanjiti i izdužiti noge

O sebi

Ja sam voditelj i urednik na HTV-u, već dvadeset godina gledatelji me prate u emisiji ''Dobro jutro, Hrvatska''. Na HTV-u sam od 1991. Oženjen sam, imam vitku suprugu kojoj se svi dive, vitku kćer kojoj se isto svi dive, i sina, za kojeg ne znam gdje je naslijedio vitku liniju, definirane mišiće na trbuhu i slično.

Muke po kilogramima

Od kada znam za sebe imao sam višak kilograma. Sve do prve godine fakulteta, kada sam morao ići na tjelesni na plivanje na bazen Mladosti. I izađem ja tako u kupaćim gaćicama na bazen, osvrnem se po tribinama i po cijelom bazenu - i vidim da sam najdeblji u bazenskom kompleksu. I onda sam odlučio mršaviti, godinu sam dana skidao po kilogram tjedno. I s 86 kilograma došao na 72 kg. A onda sam neko vrijeme držao težinu, pa sam došao do 85 kg. To je recimo bilo podnošljivo i s obzirom na lice i sveukupni dojam, izgledao sam najbolje tada. I tu bih težinu želio vratiti. Sada imam 94 kg, a ako stanem pod određenim kutom na vagu, čak i 93 kg.

Prehrambene navike

Smatram da sada, kad sam najdeblji - najzdravije živim. Doručkujem, puno integralnog, voće kao prvi obrok ujutro, manje kave, tri puta tjedno na sat boksa. I sve to je džaba, jer najmršaviji sam bio kad sam pio samo kavu i jedan obrok dnevno. Na poslu pojedem ili neko pecivo ili sendvič (integralni kruh, neka nemasna šunka, ementhaler.)

Što očekuje od projekta "Mršavimo zajedno"? 

Očekujem smršaviti i istrenirati se da ne vratim kilograme nazad. Vidim kako je moj najveći problem da nakon faze gubitka kilograma, sve nazad vratim. Vidim svoj najveći problem : kada završim s dijetom, slušam tijelo, koje u paničnom strahu od toga da će mu se opet oduzeti hrana i čokolada, janjetina i pršut, dvostruko uzima svih tih divnih namirnica.

Što se vježbanja tiče, potrošio sam bogatstvo na privatne satove boksa, i nakon godine dana ostvario napredak i krenuo ka ostvarenju svog najvećeg cilja - pokretljivosti, gipkosti, treniranosti nogu. Pa onda vjerujem da će u vježbanju moj novi trener naći vježbe koje neće pumpati moje nožne kvadricepse i još ih povećavati, već ih lijepo istanjiti, izdužiti i učiniti lakima poput gazele.


Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.