Dijeta Mršavimo zajedno 26. ožujka 2017.

Drži se ovih zlatnih pravila i nikad nećeš morati na dijetu!

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dijete mogu biti opasne za naše zdravlje, pa nam nutricionisti nude pravila pomoću kojih se tijelo može održavati zdravim i lijepim bez odricanja. Evo nekoliko najvažnijih.

  • Ne gladuj -  zamka gladovanja sastoji se u tome što ćeš kad - tad popustiti kako bi utažila osjećaj gladi. Onda ćeš pojesti mnogo više nego što bi željela i smjela. Zato sebi, kad god osjetiš potrebu, priušti međuobrok koji se može sastojati od: kriške kruha, 100 g nemasnog sira, kriške nemasne šunke ili pilećeg bijelog mesa i jednog nemasnog jogurta.
  • Pravilno žvači - svaki zalogaj treba sažvakati trideset puta. Tako ćeš se brže zasititi i manje opteretiti svoj želudac, a hranu ćeš brže probaviti.
  • Pij vodu - stručnjaci smatraju da je najbolje dnevno popiti oko litru i pol vode. Ona nam pomaže da se bolje oslobodimo otrova koji se talože u organizmu, a usput doprinosi osjećaju sitosti. Treba izbjegavati gazirane napitke.

 | Author: Zdrava Krava Foto: Zdrava Krava

  • Prednost bjelančevinama - dva puta dnevno priušti sebi namirnice bogate bjelančevinama životinjskog i biljnog podrijetla. Uz to pij i dosta vode da ne bi opteretila bubrege.
  • Odvoji bjelančevine od ugljikohidrata - ako jedeš meso ili ribu, prilog neka bude kuhano povrće ili blitva.
  • Masnoće prije podne - budući da je  organizmu potrebno najmanje četiri sata kako bi sagorjelo masnoće najbolje ih je konzumirati u popodnevnim ili ranim jutarnjim satima. Isto vrijedi i za slatkiše.
  • Pravilo 3,2,1 - kako bi izbjegla zamku debljanja, trebaš zadovoljiti potrebe organizma pa je "dopušteno" dnevno uzeti tri žlice vrhnja ili dvije žlice maslaca ili jednu žlicu biljnog ulja.

Noćni napitci za detoks organizma i mršavljenje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.