Dijeta 02. svibnja 2017.

Trik koji ti može pomoći da izgubiš dvostruko više kilograma

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada su mršavljenje i trening u pitanju, najnovija istraživanja su pokazala da bi se na početku procesa svatko tko želi uspjeti trebao držati krilatice "Gađaj mjesec da bi pao među zvijezde". Dakle, ako si postaviš cilj da izgubiš 10 kilograma, lakše ćeš izgubiti pet.

U istraživanju je sudjelovalo 46 žena, i one koje su tijekom razdoblja od 27 tjedana koliko su držale dijetu imale ciljeve da izgube veći broj kilograma izgubile su u prosijeku 17 kg, dok su one s manjim ciljevima izgubile oko 13 kg. Također se pokazalo da je veći broj žena iz prve skupine uspio zadržati željenu težinu u periodu od godinu dana.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Dr. Victoria A. Catenacci, izvanredna profesorica na Zdravstvenom i wellness sveučilištu Colorado, kaže da je postavljanje ambicioznih ciljeva dobra strategija za smanjivanje težine. "Napredovat ćeš prema zadanom cilju, a kako je on, budući da je ambiciozan teže dostižan, to ti može osigurati ustrajnost i tako možeš u šest mjeseci izgubiti i do deset posto svoje tjelesne težine."

Danska dijeta od 13 dana s planom prehrane

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.