Fitness Blic vježbe 01. veljače 2018.

Fitness savjet tjedna: Skip kao kardio interval između vježbi snage

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Treniraš li doma ili si se pak odlučila na trening trčanja, nije loše znati pokoju vježbu koja će dati dašak kardija između vježbi snage ili 'začiniti' monotono trčanje. Danas ti donosimo sve što trebaš znati o skipu, elementarnoj kardio vježbi koja će se uklopiti u svaku fitness rutinu.

Kako i gdje ukomponirati skip?

Intervalni treninzi visokog intenziteta (HIIT) gotovo uvijek kombiniraju kardio s vježbama snage, jer se upravo tako troši najviše kalorija, pogotovo ako se u istoj vježbi uključuju gornji i donji dio tijela

Često se između vježbi snagu 'ubaci' visoki ili niski skip, elementarna kardio vježbu koja se izvodi tako da odižeš stopala od poda kao da trčiš na mjestu, te vučeš koljena prema gore, manje ili više, ovisno radi li se o visokom ili niskom skipu.

Možda te zanima... Kako pravilno raditi čučnjeve za najbolje rezultate i izbjegavanje ozljeda Fitness Možda te zanima... Zašto koljena uvijek prva stradaju prilikom vježbanja i kako to izbjeći? Fitness

Idealna je kao aktivni odmor između npr. dizanja utega ili trbušnjaka. Možeš ju dodati i u svoj trening trčanja, da malo pojačaš intenzitet u pola minute ili više. Onda ga, naravno, ne moraš na mjestu izvoditi. 

Skip može stajati i kao individualna vježba, pa ga možeš raditi duže, što će rezultirati jačanjem fleksora kuka, aktivirati donje trbušnjake i ojačati tvoje noge od početka bedra do nožnog prsta.

Pravilno izvođenje ove vježbe podrazumijeva održavanje pozicije neutralne kralježnice kroz cijelu vježbu, zategnuta stopala kad se odižu od poda, a u niskom stopu treba opustiti stopalo i zglobove kako ne bi došlo do ozljede. 

Pročitaj i prošlotjedni fitness savjet kako izvesti savršeni plank!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.