Fitness 11. siječnja 2024.

Isto tijelo u dvije različite poze! Pokazala je seriju fotografija s minutom razlike

Foto: instagram/mollyavafit Fitness influencerica i trenerica Molly Ava pokazuje kako njezino tijelo izgleda kada pozira i kada je u opuštenom stanju
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osobna trenerica Molly Ava svjesno pokazuje svojim pratiteljima kako tijelo zaista izgleda kada se ne pozira i podsjeća ljude da Instagram nije stvaran život.

Neprestano listanje kroz savršeno uređene profile društvenih medija može ostaviti dojam da je svačiji život savršen, čak i ako znate da su društveni mediji u velikoj mjeri uređena verzija događaja. Ravan trbuh, sjajna koža te jutarnje i večernje rutine koje uključuju zdrave obroke i razne rutine vježbanja mnoge će uvjeriti da ne čine dovoljno kada je u pitanju očuvanje zdravlja. 

Međutim, fitness influencerica i trenerica Molly Ava (23) odlučila je uzeti stvari u svoje ruke kako bi osporila ovu priču i kako bi pokazala kako njezino tijelo zaista izgleda. Na svom Instagramu ima 359 tisuća pratitelja te svakodnevno s njima dijeli slike u "nelaskavim" pozama. Pokazuje kako njezino tijelo izgleda kada pozira i kada je u opuštenom stanju naglašavajući svojim pratiteljima da savršeno uređene slike ili poziranje za iste nisu prikaz stvarnosti. 

Možda te zanima... Influencerica poručila: "Nije neuspjeh udebljati se" Zdravlje

Ne boji se pokazati kako njezino tijelo zaista izgleda

Iako Molly ima stereotipno zdravo tijelo i sjajnu figuru, njezina je misija pokazati ljudima da tijela influencera nisu uvijek onakva kakvima se čine. Zbog toga je objavila dvije fotografije snimljene u razmaku od jedne minute u kojem njezino tijelo izgleda vrlo različito. Na jednoj slici pokazuje kako njezino tijelo izgleda u jedan posto slučajeva - savršeno zategnuti i ravan trbuh, dok na drugoj pokazuje svoje tijelo u opuštenoj pozi te kaže da tako izgleda u 99 % posto slučajeva. "Prestanite grditi sami sebe jer nemate 'bikini tijelo' koje ima netko drugi na društvenim mrežama. Zašto? Zato što ga vjerojatno nema ni ta osoba, već pozira i fotografira se iz laskavog kuta kako bi njezino tijelo izgledalo bolje", rekla je Molly dodajući kako je svaka verzija nečijeg tijela lijepa i vrijedna ljubavi i prihvaćanja.

Molly je priznala da se i sama uspoređivala sa ženama sa savršeno ravnim trbuhom još dok je bila tinejdžerica te je radila svakakve vježbe kako bi imala tijelo poput njih. Tada nije shvaćala da njihovo savršeno tijelo ne mora uvijek izgledati tako dobro. Na svojim fotografijama Molly također naglašava da nije riječ o transformaciji, već obje fotografije prikazuju kako njezino tijelo izgleda u tom trenutku. "Ono što vidite na Internetu neće uvijek biti ono što možete vidjeti i u stvarnosti. Iako je sada na internetu mnogo više transparentnosti, sve što vidite na društvenim mrežama ipak trebate uzeti s malo rezerve", zaključila je Molly. 

Kako imati bolji odnos prema svom tijelu?

Kada ugledate svoj odraz u ogledalo ili vidite sebe na fotografijama, koje vam misli odmah padnu na pamet? Jesu li općenito pozitivne ili više negativne? Ako su pozitivne, to je super. Ali ako nisu, niste sami. Mnogi su često nesretni zbog svog izgleda, a posebno kada su u pitanju njihova tijela. No, postoje načini kojima možete naučiti prihvatiti svoj izgleda, a psihologinja Ninoska Peterson je za klinku Cleveland otkrila nekoliko korisnih trikova.

  • Pokažite zahvalnost svom tijelu. Umjesto da negativno govorite o svom tijelu, pokušajte prepoznati i cijeniti nevjerojatne stvari koje ono čini za vas svaki dan.
  • Zabilježite pozitivne stvari koje volite o sebi. Sigurno biste lako mogli nabrojati pet stvari koje volite o sebi kao osobi pa pokušajte isto napraviti i za svoje tijelo. Također, kao podsjetnike koristite i pozitivne afirmacije, ciljeve i riječi zahvalnosti koje ćete zapisati na ceduljice i stavite ih na mjesta gdje ćete ih vidjeti tijekom dana.
  • Radite stvari zbog kojih se osjećate dobro. To može biti druženje s prijateljima, ali i tjelovježba poput joge te pomaganje drugima što odlično podiže raspoloženje. 
  • Okupirajte svoj um i suprotstavite se negativnim mislima. Ako imate negativne misli nakon što ste se pogledali u ogledalo, nemojte ih ignorirati jer će one nestati samo ako se suočite s njima. Isto tako, živite svoj život kao da ne postoji sutra ili da imate još malo vremena jer će vam to pomoći da se usredotočite na stvari koje su zaista bitne.
  • Nemojte se uspoređivati s drugima. To je najbrži način da vam se raspoloženje naglo pogorša. Umjesto uspoređivanja, fokusirajte se na dobre osobine koje primjećujete kod drugih i dajte im komplimente jer ćete se tako i vi i druge osobe osjećati dobro.
  • Osjećajte se dobro bez obzira na veličinu. Čak i ako imate višak kilograma, dobro je da imate pozitivnu sliku o svom tijelu. Naime, prema jednom istraživanju žene s viškom kilograma koje su bile zadovoljne sa svojim tijelom dobile su manje na težini u odnosu na one koje nisu bile zadovoljne. Također, pretile žene koje su poboljšale svoje mišljenje o tijelu mogle su samostalno regulirati svoju prehranu.
Možda te zanima... Od sada je Body Positivity out, a in je neutralan stav o tijelu Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.